210 stații MOL devin puncte de colectare a deșeurilor electrice mici

in CSR, deseuri electronice, EcoLIFESTYLE 8 May 2019 233 Views

MOL România a creat puncte de colectare a bateriilor uzate și a deșeurilor electrice mici în 210 stații din țară, în cadrul programului Patrula de Reciclare. Astfel, rețeaua de benzinării ajută Patrula să se apropie de un nou record – 5.000.000 kg de deșeuri electrice trimise la reciclare de la startul programului, în 2011.

Rețeaua punctelor de colectare din cadrul programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare s-a extins cu 210 puncte, în toată țara. În benzinăriile MOL se pot aduce baterii și acumulatori portabili, becuri economice, deșeuri electrice de mici dimensiuni.

Mai mult, angajații MOL sunt implicați și ei în program. Aceștia au primit cutii mici în care vor colecta bateriile, iar atunci când vor avea nevoie să se debaraseze de aparatele electrice inutile de acasă, vor apela la TelVerde 0800 444 800.

Stațiile MOL la care deponenții pot aduce aceste deșeuri pot fi găsite pe harta interactivă de pe site-ul Patrulei de Reciclare.

Parteneriatul cu MOL Romania ajută Patrula să se apropie de un nou record – 5.000.000 kg de deșeuri electrice trimise la reciclare de la startul programului, în 2011, dar și de obiectivul ediției în curs – de a contribui la colectarea a cel puțin 100g DEEE /locuitor. Este obiectivul pe care Patrula de Reciclare și l-a stabilit la această ediție care a coincis cu Centenarul – 100g DEEE la 100 de ani.

cel.ro

 „MOL România este un partener de tradiție al comunităților și, de asemenea, un actor implicat activ în programele și acțiunile care promovează educația ecologică. Ne bucurăm că, prin participarea la acest program, putem pune la dispoziția clienților noștri variante comode și ușor accesibile pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Reciclarea este varianta corectă pentru a păstra mediul curat în beneficiul generațiilor viitoare. MOL România se implică în acțiuni care contribuie la crearea unui mediu mai bun și mai curat și se va implica în continuare în acțiunile ecologice și de protejare a mediului înconjurător,” declară reprezentanții MOL România.

„Ediția 2018-2019 este „Ediția Suporterilor”. MOL aduce un nou impuls acestei comunități formate din firme și instituții din sectorului public și privat și de milioane de oameni care au înțeles că nu mai putem aștepta nicio zi fără să facem tot ce ne stă în putere pentru a reduce poluarea, iar grija față de reciclarea deșeurilor electrice este o prioritate în acest context,” spune Ada Lungu, Editor PR al programului.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii