Statul si energia verde, in presa de azi

in Energie 11 September 2007 190 Views

Ziua: Energia verde, sustinuta de stat

Agentii economici care realizeaza investitii in instalatii pentru producerea energiei din surse regenerabile, precum si in instalatii care utilizeaza "tehnologii curate", prin care se reduc consumul de energie, cantitatea de deseuri si emisii poluante, vor beneficia de ajutor de stat regional.

Consiliul Concurentei a avizat, ieri, schema de ajutor de stat regional pentru investitii privind promovarea tehnologiilor curate si a producerii energiei din surse regenerabile de energie, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.

Pentru mai multe informatii vizitati: Ziua

Evenimentul Zilei: Energia regenerabila, sprijinita de stat

Agentii economici care vor face investitii in instalatii ce produc energie regenerabila vor beneficia de ajutor de stat regional, potrivit avizului dat de Consiliul Concurentei schemei ajutorului de stat.

Astfel, toti cei care vor investi in instalatii care utilizeaza sau produc energie verde sau in instalatii care reduc poluarea si cantitatea de deseuri vor primi aceste ajutoare de stat. Schema de ajutor de stat este exceptata de la notificarea Comisiei Europene si va fi implementata de Administratia Fondului pentru Mediu.

Nici reprezentantii Consiliului Concurentei, nici cei ai Ministerului Mediului nu ne-au putut spune daca decizia Consiliului contrazice afirmatiile lui Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, care a afirmat in mai multe randuri ca investitorii nu vor primi niciun ajutor fiscal din partea statului. Vosganian a spus ca acestia vor primi drept ajutor doar certificate verzi si conectarea la sistemul national de transport al energiei produse din surse regenerabile.

Comentarii

comentarii