STB va moderniza 600 de autobuze vechi, care vor trece la o norm─â de poluare Euro 6

in Transport 16 November 2020 213 Views

Societatea de Transport Bucure╚Öti (STB) are ├«ncep├ónd cu data de 15 noiembrie un nou director general, care a anun╚Ťat c─â are ├«n plan modernizarea a 600 de vehicule prin transformarea lor ├«n autobuze propulsate cu GNC, cu norm─â de poluare Euro 6. ├Än prezent acesta au o norm─â de poluare Euro 3.

La finalul ╚Öedin╚Ťei Comitetului Director, noul director general Mihai Petcu a efectuat o curs─â test cu primul autobuz STB SA omologat cu alimentare GNC – Euro 6.

“STB SA ╚Öi partenerii s─âi au realizat primul autobuz din Europa modernizat, prin transformarea motorului cu alimentare Diesel ╚Öi norm─â de poluare Euro 3, ├«n alimentare cu gaz natural comprimat (GNC) ╚Öi norm─â Euro 6”, se arat─â ├«n comunicatul STB.

Conform sursei citate, STB vrea să modernizeze 600 de vehicule din parcul circulant, transformându-le în autobuze propulsate cu GNC, cu normă de poluare Euro 6.

Prin acest proiect, vor fi reduse emisiile poluante, dar se va realiza și înnoirea parcului de vehicule.

Proiectul mai are ├«n vedere transformarea a ├«nc─â 150 de autobuze Mercedes vechi ├«n troleibuze, precum ╚Öi extinderea re╚Ťelei de transport ├«n zonele deficitare: Gara de Nord, Bd. Ion Ionescu-Sise╚Öti, Berceni.

“Astfel, pentru prima dat─â la nivel european, sute de autobuze cu norm─â de poluare Euro 3 din flota STB SA vor fi transfomate ├«n autobuze alimentate cu GNC, Euro 6, pentru a se alinia standardelor europene ╚Öi Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante ╚Öi eficiente din punct de vedere energetic. Acest prim autobuz a fost omologat la Registrul Auto Rom├ón, unde a fost testat de speciali╚Öti pentru a putea intra ├«n circula╚Ťie”, adaug─â reprezentan╚Ťii STB.

├Än privin╚Ťa costurilor consumului, motorul are avantaje deosebite, gazul natural fiind mult mai ieftin dec├ót carburan╚Ťii lichizi.

Autobuzul va r─âm├óne ├«n circula╚Ťie pentru testare ╚Öi monitorizare, iar ├«n func╚Ťie de rezultate, executantul acestuia va continua s─â fac─â reglaje pentru optimizarea randamentului ╚Öi a consumului, ├«mpreun─â cu firmele colaboratoare ├«n proiect.

De asemenea, ├«ncep├ónd de duminic─â, 15 noiembrie 2020, ├«nc─â 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid vor circula pe linia 605 care face leg─âtura ├«ntre zona central─â a Capitalei ╚Öi Cartierul B─âneasa, la intervale de succedare cuprinse intre 7-10 minute ├«n perioada orelor de v├órf. ├Än prezent, autobuzele hibrid se mai afl─â ├«n circula┼úie ┼či pe liniile 133, 123, 131, 105 ╚Öi 178.

Cite┼čte ┼či:

Încă 4 orașe vor avea autobuze electrice. Min. Dezvoltării a atribuit contracte de peste 138 milioane de lei
Pandemia gr─âbe╚Öte deciziile marilor ora╚Öe cu privire la extinderea spa╚Ťiului pentru bicicli╚Öti ╚Öi pietoni

Comentarii

comentarii