Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

10 dintre cei 54 de cai de la Letea sunt seropozitivi

Dintre cei 54 de cai de la Letea, care urmau sa fie dusi la abator, majoritatea aflati acum la o ferma privata din satul Urleasca, Braila, 10 au fost depistati, in urma analizelor, cu anemie infectioasa sau „SIDA cailor”.

„Rezultatele analizelor facute la Directia Sanitar-Veterinara Braila confirma ca 10 dintre cei 54 de cai de la Letea, care urmau sa fie abatorizati, au anemie infectioasa. In viata, mai sunt 52 de cai, care se afla la o ferma privata, iar, dintre acestia, 9 au anemie infectioasa. Cel de-al zecelea, un manz, depistat si el cu anemie infectioasa a murit in urma cu cateva zile”, a declarat pentru „Green Report” Kuki Barbuceanu, manager de proiect la Vier Pfoten Romania.

Cei 9 cai seropozitivi ar urma sa fie eutanasiati saptamana viitoare, iar lesurile vor fi transportate la Protan.

„Asteptam o contraexpertiza si de la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA), deoarece au fost trimise si acolo probe de sange, iar daca acestea sunt pozitive urmeaza sa identificam cui apartin caii bolnavi si sa-i eutanasiem”, a mai spus Kuki Barbuceanu.

Scandalul legat de caii salbaticiti de la C. A. Rosetti a izbucnit miercurea trecuta, dupa ce mai multe ONG-uri au dat publicitatii imagini cu caii tinuti in tarcuri, unii dintre ei slabiti si avand rani sangerande. Caii ar fi urmat sa fie trimisi la un abator, deoarece autoritatile din Tulcea au sustinut ca animalele au anemie infectioasa, o boala care nu se ia la om.

Mihaela Pavnutescu
 

Cititi si Unul dintre manjii ramasi la Letea ar putea muri din cauza malnutritiei; Facebook si caii de la Letea: cea mai mare campanie de solidaritate romaneasca;Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani; Atentie la anunturile false de strangere de fonduri pentru caii de la Letea

 

 

 

spot_img

Ultimele știri