Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

100 de milioane de euro pentru reteaua de apa din Covasna

Firma de gospodarie comunala din judetul Covasna a anuntat un program de modernizare si extindere a sistemelor de apa si apa uzata din judet, in valoare totala de 107.214.428 de euro (inclusiv TVA).

Beneficiarii lucrarilor vor fi localitatile Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Covasna si Intorsura Buzaului. Programul se va derula intre anii 2011 – 2014.

Finantarea programului din judetul Covasna se va realiza, in principal, din fonduri comunitare, in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu – Axa prioritara 1 – Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata.

77 la suta din fonduri vin de la Uniunea Europeana

UE va aloca circa 87 de milioane de euro (77 la suta din necesar), iar ceilalti bani vor proveni de la bugetul de stat, de la autoritatille locale din Covasna si de la operatorul regional de apa – S.C. Gospodarie Comunala S.A.

Cea mai importanta investitie, estimata la aproape 40 de milioane de euro, este programata in municipiul Sfantu Gheorghe. Aici vor fi reabilitate 15 puturi de apa, aductiunea si statia de tratare a apei, se va extinde reteaua de distributie si de canalizare, se va monta un rezervor nou, de 50 de metri cubi, pentru apa potabila si se va construi o statie de pompare a apei uzate.

Firmele care vor realiza lucrarile vor fi selectionate prin licitatie, iar anunturi in acest sens au fost publicate pe site-ul e-licitatie.ro.

Mihai Diac
 

spot_img

Ultimele știri