Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

120 milioane euro pentru proiectul de extindere si reabilitarea a infrastructurii de apa din judetul Suceava

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, impreuna cu Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul de finantare pentru proiectul de management “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Suceava”, in valoare de 120 milioaner de euro.

Proiectul va avea ca beneficiari 200.000 de locuitori si va rezolva in proportie de 100% problema reabilitarii retelelor de apa in mai multe zone din judetul Suceava.

"Azi semnam un proiect de 120 milioane de euro pentru 5 aglomerari urbane: Suceava, Falticeni, Vatra Dornei, Radauti si Gura Humorului si peste 200.000 locuitori vor beneficia de acest proiect prin conectarea la reteaua de apa si canal. Judetul Suceava se indreapta spre un procent de 60-65% din populatia conectata la utilitati. De asemenea ne intereseaza si capitolul referitor la inundatii din POS Mediu, dat fiind faptul ca Suceava este un judet cu un grad major de risc la inundati", a spus Gheotghe Flutur.

Proiectul consta, in principal, in masuri de constructie si reabilitare a fronturilor de captare, extinderea si reabilitarea conductelor de aductiune, a retelei de distributie, inclusiv constructia statiilor de pompare, reabilitarea statiilor de tratare si clorinare a apei, precum si reabilitarea si extinderea retelelor de canalizare, inclusiv constructia si reabilitarea statiilor de pompare si extinderea si reabilitarea statiilor de epurare.

Toata populatia acestor aglomerari va fi conectata la reteaua de apa potabila si va avea astfel acces la surse sigure de apa, reprezentand un numar suplimentar de 49.594 locuitori conectati la un sistem sigur de alimentare cu apa potabila.

"In prezent, Romania este pe locul intai la semnarea si aprobarea proiectelor mari de infrastructura de mediu si putem sa ne mandrim cu acest lucru. In acest moment avem semnate proiecte in valoare de peste 5 miliarde de euro, numai de la inceputul anului fiind semnate contracte in valoare de 1,5 miliarde de euro. Deja, din punct de vedere al agendei pe 2007-2011, ne incadram in graficul convenit cu Uniunea Eropeana, si chiar vom depasi previziunile in ceea ce priveste semnarea contractelor. Cu toate acestea, cea de-a doua faza, a implementarii si a absorbtiei fondurilor, ce intra in responsabilitatea autoritatilor locale, lasa de dorit. Ne preocupa ce se intampla in acest domeniu unde nu suntem multumiti", a subliniat ministrul Laszlo Borbely.

Cosmin Zaharia

Citeste:

Taxa auto ar putea fi inlocuita de o taxa generala de poluare

Ministrul Borbely nu este multumit de absorbtia fondurilor europene
 

spot_img

Ultimele știri