Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Alerta de tsunami in Japonia, dupa cutremurul de 7,4 grade, a fost anulata

UPDATE 19:15Agentia de meteorologie din Japonia a ridicat alerta de tsunami la 90 de minute dupa cutremurul cu magnitudinea 7.4 care a zguduit coasta nipona de nord-est, informeaza Huffington Post.

 

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,4, s-a produs azi la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei, a anuntat Agentia meteorologica japoneza, care a avertizat cu privire la un tsunami de pana la doi metri inaltime, informeaza Mediafax.

Potrivit AFP, persoanele care locuiesc de-a lungul coastelor prefecturii Miyagi trebuie sa evacueze zona si sa mearga spre locuri mai inalte, in conditiile in care se preconizeaza valuri ce pot atinge doi metri inaltime.

Noul cutremur, a carui magnitudine a fost estimata la 7,4 de serviciile meteorologice japoneze, s-a produs astazi la ora 23.23 (17.23, ora Romaniei), la o adancime de 40 de kilometri. Epicentrul sau a fost localizat in Oceanul Pacific, la 40 de kilometri de coasta prefecturii Miyagi.

Seismul a fost resimtit pana la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele si casele s-au clatinat cateva zeci de secunde.

Televiziunea publica NHK a precizat ca cele doua centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.

2 cutremure mari intr-o luna

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs la 11 martie tot in prefectura Miyagi, fiind urmat de un tsunami de peste zece metri inaltime, care a devastat totul in calea sa. Catastrofa s-a soldat cu aproape 28.000 de morti si disparuti.

Centrala Fukushima Daiichi (Numarul 1) a fost grav avariata in urma trecerii unui val seismic de 14 metri inaltime, la 11 martie.

Reteaua de alimentare electrica a fost inundata, iar circuitele de racire s-au oprit, provocand un inceput de fisiune a barelor de combustibil nuclear in patru dintre cele sase reactoare ale acesteia.

Foto: mitocw.net

Raluca Petrescu

Cititi si:

REPORTAJ. Sendai, orasul ras de tsunami. VEZI VIDEO

Cum se produce un tsunami VEZI VIDEO

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 in Oceanul Indian, urmat de o scurta alerta de tsunami

spot_img

Ultimele știri