Angajatii ING Asigurari de Viata pedaleaza cu cravata

ING Asigurari de Viata a intrat in randul companiilor care poarta biciclete cu cravata, asigurand angajatilor de la sediul Opera Center 20 de biciclete cu care pot veni la serviciu sau iesi la o plimbare in timpul pauzelor.

“Acest proiect se incadreaza perfect in directiva noastra de CSR, pe partea de mediu. Mersul pe bicicleta inseamna miscare si pentru noi e important ca angajatii nostri, care lucreaza in birouri sa faca sport. De doi ani am pus la dispozitia lor si rasteluri la intrare, iar in urma sondajelor pe care le facem printre angajati in fiecare an am observat ca ei isi doresc sa mearga mai mult pe bicicleta”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, chief executive officer ING Asigurari de Viata.

Lansarea proiectului avut loc azi in Parcul Tineretului. Angajatii ING Asigurari de Viata au facut un tur cu bicicletele puse la dispozitie de companie sau cu cele personale. Turul s-a terminat cu un picnic la iarba verde, unde angajatii s-au relaxat jucand badminton, volei si fisbee.

1.400 de ciresi in Bucuresti

Evenimentul a avut loc in Parcul Tineretului pentru ca ING Asigurari de Viata a plantat aici, in luna aprilie, 200 de ciresi pe locul unei foste livade, care a fost taiata in 2006. In cadrul aceluiasi proiect vor mai fi plantati 1.400 de ciresi in diferite zone din Bucuresti.

“Ma bucur ca si ING Asigurari de Viata a devenit partenerul Asociatiei Green Revolution in proiectul <<Biciclete cu cravata>> si ca isi incurajeaza angajatii nu numai intr-un stil de viata mai sanatos, ci si intr-un spirit ecologic”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Angajatii companiei au toaletat astazi copacii plantati in aprilie. “Turul prin parc a fost foarte placut, nu e prima data cand vin aici. Am venit cu bicicleta mea cu care merg zilnic si la serviciu”, spune Bogdan Vlad, angajat ING Asigurari de Viata.

In jur de 60 angajati au participat astazi la turul cu bicicleta si la picnicul care a urmat. “Traseul a fost neasteptat de usor. Nu am mai mers pe bicicleta de sase ani si, desi copiii mei au biciclete, eu nu mi-am cumparat una. Am sa incerc sa fac traseul de la serviciu pana acasa si sa incerc sa folosesc bicicletele cat mai des”, a declarat Cristina Daniela Matei, un alt angajat al companiei.

La proiectul “Biciclete cu cravata” participa si Raiffeisen Bank si Orange. Ideea programului a venit in urma unor alte proiecte de succes ale Green Revolution, "La Pedale" si "I’Velo", care pun la dispozitia bucurestenilor biciclete gratuite in cinci centre din parcurile Capitalei.

Text de Loredana Pana
Foto: Anita Vizireanu / Green Report

spot_img

Ultimele știri