Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Astazi, Camera Deputatilor decide soarta cainilor fara stapan. ONG-urile protesteaza, din nou, in Parcul Izvor, fata de eutanasiere

Astazi, 12 aprilie, membrii Camerei Deputatilor voteaza legea prin care va fi hotarata soarta cainilor comunitari. Comisia pentru Administratie din cadrul Camerei Deputatilor a aprobat saptamana trecuta eutanasierea maidanezilor, dar decizia finala va fi luata astazi in plenul Camerei.

Organizatiile de protectie a animalelor solicita votarea Proiectului de lege 912/2007, Legea „Marinescu 2” cu respectarea formei adoptate de Senatul Romaniei, si anume gestionarea cainilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare si returnare a celor blanzi, cat si controlul reproducției cainilor cu stapan.

  Iubitorii de animale continua mitingul in Parcul Izvor

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) continua astazi, 12 aprilie, in Parcul Izvor, protestele impotriva eutanasiei cainilor comunitari, in vederea interzicerii eutanasierii cainilor comunitari.

„Vom protesta din nou in fata Camerei Deputatilor, luni 12 aprilie, in parcul Izvor, impotriva eutanasiei. Proiectul va pleca din nou, in aproape aceeasi forma, in plenul Camerei Deputatilor care va decide daca va fi reintors la Comisie, daca va fi admis sau respins”, declarta pentru „Green Report”, Carmen Arsene, vicepresedinta FNPA.

Participantii la miting sustin sterilizarea cainilor si returnarea lor in locurile din care au fost luati, ca unica solutie pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari.

„Sustinem sterilizarea si returnarea ca unica si dovedita solutie pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari. Eutanasia, incarcerarea sau legea <optionala> vor avea acelasi impact. Sute de mii de caini omorati si alte sute de mii de caini in strada, incontinuu, la nesfarsit”, a mai spus pentru „Green Report” Carmen Arsene, presedinta FNPA.

Se strang semanturi impotriva eutanasiei

Iubitorii de animale sustin „Legea Marinescu 2”, cunoscuta si sub numele de “Legea sterilizarii”, prin care cainii fara stapan ar putea sa scape de eutanasiere, cat si de strangerea lor in adaposturi. Cainii, potrivit intentiei autoritatilor, ar trebui sa fie stransi de pe strazi, adusi in adaposturi ale primariilor, iar daca, dupa o anumita perioada, nu vor fi revendicati, sa fie eutanasiati.

FNPA strange semnaturi pentru petitia pentru soluții durabile in gestionarea populatiei de caini comunitari, la adresa http://www.fnpa.ro/petitie.

Iubitorilor de animale li s-a alaturat si actrita franceză Brigitte Bardot care a trimis o scrisoare deschisa deputatilor romani. Actrita cere sa nu se voteze legea privind eutanasierea maidanezilor.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri