Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

„Rabla 2012” demareaza luni

Editia din acest an a Programului Rabla, de innoire a parcului auto national, va demara luni, 19 martie.

Prima etapa a programului Rabla 2012 este dedicata inscrierii si validarii colectorilor si producatorilor. Proprietarii de automobile persoane fizice, care vor sa caseze automobile vechi, pot beneficia de Programul Rabla, adresandu-se firmelor colectoare, in perioada 3 aprilie – 19 noiembrie 2012.

Bugetul Programului Rabla 2012, alocat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), este de 114 milioane de lei. Acesta va permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca si in anii 2010 si 2011, cuantumul primei de casare va fi de 3.800 lei. Proprietarii care caseaza o masina veche vor primi in schimb un voucher cu aceasta valoare nominala.

Pentru achizitionarea unui autovehicul nou, un cumparator poate folosi cel mult 3 tichete valorice.

Prin Programul Rabla, in ultimii 2 ani au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost cumparate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de fabricatie romaneasca.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in acest an la Programul de stimulare a innoirii parcului auto national, precum si lista operatorilor economici autorizati sa colecteze masini scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM.

Masinile electrice mai asteapta

Un detaliu important al Programului Rabla 2012 este ca, deocamdata, el nu se aplica si pentru cumpararea de automobile electrice sau hibrid: "Deocamdata nu am stabilit acest lucru. Ar putea fi o decizie ulterioara, se va alcatui un grup de lucru care sa analizeze posibilitatea extinderii programului pentru automobile electrice sau hibrid", a precizat, pentru Green Report, Adriana Stroe, purtator de cuvant al AFM. Din grupul de lucru ar putea face parte ministrul Mediului si presedintele AFM.

Mihai Diac

Foto: www.classiccarsrotting.com/
 

spot_img

Ultimele știri