Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

BERD finanteaza cu 17,1 milioane euro modernizarea sistemului de apa in judetul Sibiu

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera un imprumut de 17,1 milioane euro companiei Apa-Canal Sibiu, companie de utilitati ce deserveste cetatenii din 34 de unitati administrative din sudul, centrul si nord-vestul judetului Sibiu, precum si populatia din Fagaras, oras situat in judetul vecin Brasov.

Sumele vor fi folosite pentru cofinantarea constructiei, extinderii si reabilitarii retelei de apa precum si a sistemelor de tratare a apei. Proiectul face parte din Programul UE al Fondului de Coeziune pentru Judetul Sibiu, in valoare totala de 124 milioane euro.

Programul de investitii va permite companiei Apa-Canal Sibiu sa reduca semnificativ pierderile de apa, sa optimizeze costurile operationale si sa aduca sistemele de colectare si tratament a apei uzate la nivelul standardelor si reglementarilor Uniunii Europene.

"In ultimul an, Banca a oferit finantari in valoare totala de 105,6 milioane euro pentru investitii similare in Constanta, Iasi, Brasov, Buzau si Dambovita-Targoviste, ajutand, in felul acesta, la imbunatatirea calitatii serviciilor de distributie a apei potabile si colectare a apelor uzate si la alinierea lor la nivelul standardelor impuse de Uniunea Europeana", a declarat Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.

Imprumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finantare prin Fondul de Coeziune al UE (R2CF), care a fost lansat in 2010 pentru a sustine investitiile in infrastructura de apa si apa uzata din Romania, cat si pentru a facilita accesul localitatilor in absorbtia finantarilor disponibile prin Fondul de Coeziune al UE.

Pana in prezent, investitiile Bancii prin intermediul Programului R2CF au permis oraselor din Romania sa atraga aproape 650 milioane euro din Fondul de coeziune al UE. Se estimeaza ca Programul Cadru de Co-Finantare va mobiliza investitii aditionale de aproximativ 1,5 miliarde euro in infrastructura sistemelor de distributie a apei potabile si colectare si tratare a apelor uzate din Romania.

Foto: rnrmu.org

Cosmin Zaharia

Citeste:

BERD: Imprumut de 13,4 milioane euro pentru imbunatatirea infrastructurii de apa in Dambovita

Finantare de peste 1,3 miliarde lei pentru proiecte de protectia resurselor de apa

spot_img

Ultimele știri