Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

BERD: Imprumut de 13,4 milioane euro pentru imbunatatirea infrastructurii de apa in Dambovita

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut in lei, echivalentul a 13,4 milioane euro, Companiei de Apa Targoviste-Dambovita pentru modernizarea si extinderea serviciilor de apa din Targoviste.

Fondurile BERD vor fi folosite pentru a finanta modernizarea infrastructurii de apa din Dambovita, inclusiv reabilitarea si extinderea a sase statii de epurare a apelor uzate, construirea si modernizarea a 120 de kilometri de retele de canalizare si a 80 de kilometri retele de alimentare cu apa. Astfel, peste 170.000 locuitori ai judetului Dambovita vor beneficia de sisteme moderne de alimentare cu apa potabila si canalizare.

“Aceasta reprezinta a cincea investitie in modernizarea serviciilor de apa in Romania, care sprijina proiectele cofinantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, proiecte similare derulandu-se in Constanta, Iasi, Buzau si Brasov”, a declarat Jean-Patrick Marquet, directorul Diviziei BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.

Imprumutul face parte din Programul-Cadru initiat de BERD, in valoare de 200 milioane euro, pentru cofinantarea sectorului de apa din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Aceasta este prima finantare in lei in cadrul acestui program.

De asemenea, guvernul spaniol si Fondul Special al Actionarilor Bancii sprijina complementar investitia BERD prin
fonduri nerambursabile pentru cooperare tehnica.

Programul – Cadru Regional BERD pentru Cofinantarea UE a Sectorului de Apa prin Fondul de Coeziune a fost lansat in 2010 pentru a sprijini investitiile majore in sistemele de apa si canalizare din Romania, ajutand in felul acesta companiile locale de utilitati in procesul de modernizare a serviciilor la standardele de mediu ale Uniunii Europene. Se estimeaza ca, prin intermediul acestui program-cadru, se vor mobiliza investitii suplimentare de aproximativ 1.5 miliarde euro in sistemul de apa si canalizare din Romania.

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit fonduri de peste 5 miliarde de euro in diferite sectoare economice.

Foto: pmgroup-global.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Imprumut de 125 milioane euro pentru reabilitarea terminca a blocurilor din Sectorul 1

Finantare de peste 1,3 miliarde lei pentru proiecte de protectia resurselor de apa

spot_img

Ultimele știri