BERD investeste 6,8 milioane euro in primul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania

BERD va realiza o investitie de capital in valoare de 6,8 milioane euro in Green Group, primul parc integrat de reciclare a deseurilor care urmeazaa a fi infiintat in tara. Banca asigura aceasta investitie impreuna cu Fondul pentru Europa de Sud-Est al Global Finance, care contribuie la capitalul Green Group cu suma de 16,7 milioane euro.

“Green Group va demonstra viabilitatea reciclarii deseurilor in regiune, va stabili standarde de mediu mai ridicate si va ajuta Romania sa-si imbunatateasca ratele de colectare si reciclare a deseurilor in concordanta cu cerintele UE”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD Romania.

Proiectul va introduce pentru prima data in Romania o infrastructura extinsa la nivel national pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final si reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deseurilor amplasate in supermarket-uri in scopul recuperarii articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor si ambalajelor din sticla.

“Romaniei i se ofera oportunitatea de a-si stimula dezvoltarea durabila pentru un viitor mai verde si mai sigur. Intentionaam sa facem din Romania un punct de reper in Europa de sud-est pentru standardele de colectare si reciclare,” a completat Clement Hung, CEO Green Group.

Green Group este o societate holding infiintata de Romcarbon, societate care fabrica produse din mase plastice/chimice listata la Bursa de Valori Bucuresti, in vederea administrarii, operarii si extinderii serviciilor de reciclare a deseurilor. Noul parc de reciclare va cuprinde patru societati de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a acordat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei.

Foto: chairblog.eu

Cosmin Zaharia

Citeste:

Electrocentrale Paroseni primeste 32 milioane euro pentru investitii de mediu

BERD finanteaza cu 17,1 milioane euro modernizarea sistemului de apa in judetul Sibiu

BERD ar putea finanta cu 91 milioane euro un nou proiect eolian in Dobrogea

BERD: Imprumut de 13,4 milioane euro pentru imbunatatirea infrastructurii de apa in Dambovita

BERD ar putea finanta cu 91 milioane euro un nou proiect eolian in Dobrogea

BERD, Erste Bank AG si Caixabank asigura imprumutul de 110 milioane euro pentru Hidroelectrica

spot_img

Ultimele știri