Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Borbely: "Din 5,6 miliarde de euro prin proiecte, s-au platit efectiv 186 milioane"

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, in cadrul unei conferinte, ca desi institutia pe care o conduce a realizat deja cota de contractare a fondurilor europene aferenta anului 2011, pentru proiecte de mediu, implementarea propriu-zisa a acestora se desfasoara greoi si va periclita modul de alocare a bugetului pentru tara noastra la nivel comunitar pentru 2013 – 2020.

”Din 5,6 miliarde de euro prin proiecte, s-au facut plati efective de 186 milioane de euro. E foarte putin si nu mai e timp de vorbe. Faptele inseamna implementare. Trebuie sa cheltuim acesti bani pana in 2015 si de aceea va rog sa apelati la specialistii AM POS Mediu si ai MMP, ori de cate ori simtiti ca intampinati obstacole in bunul mers al derularii proiectelor”, a declarat Laszlo Borbely, adresandu-se reprezentantilor autoritatilor judetene si locale, beneficiarilor proiectelor.

”Ministerul Mediului este pe primul loc in Europa si in Romania in ceea ce priveste contractarea. Anul acesta am realizat deja cota de contractare aferenta anului 2011, dar stam mai prost cu implementarea. Si aici, trebuie sa o spunem, este responsabilitatea beneficiarilor. Ar trebui sa atragem fonduri europene de 40 – 50 de milioane de euro pe luna, raportat la numarul si valoarea contractelor pe care le avem semnate, dar nu se intampla asa. Vom trece la retragerea prefinantarii daca beneficiarii primesc banii si nu ii utilizeaza”, a spus ministrul.

De asemenea, acesta a subliniat faptul ca de sumele atrase pana la finele acestui an, depinde modul de alocare a bugetului pentru tara noastra la nivel comunitar.

”Daca nu suntem capabili sa absorbim cat mai multi bani, la inceputul anului viitor, cand se va discuta la nivelul Uniunii Europene bugetul pentru 2013 – 2020, vom avea o problema”.

Foto: realitatea.net

Cosmin Zaharia

Citeste:

Ministrul Mediului: „Exista judete care vor returna prefinantarea din fonduri europene”

Borbely:„Ungaria nu este de acord, in principiu, cu folosirea cianurilor la Rosia Montana”

Ministrul Borbely nu este multumit de absorbtia fondurilor europene

Romania, pe prima pozitie la nivelul UE la valoarea contractelor semnate pe mediu

spot_img

Ultimele știri