Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Borbely: ”Vrem ca Parlamentul sa discute in procedura de urgenta proiectul legii taxei de poluare”

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca spera ca proiectul de lege privind taxa de poluare – in acord cu decizia Curtii Justitie a Uniunii Europene (CJUE) – sa fie gata in curand, pentru a fi trimis Parlamentului, care sa-l discute in procedura de urgenta.

Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a spus ca proiectul de lege este postat pe site si vizeaza o reducere intre 20 si 30 la suta a taxei auto, iar proiectul va fi aprobat de Guvern in aceasta vara si apoi trimis Parlamentului, care sa il discute in procedura de urgenta, potrivit Mediafax.

El a precizat ca acesta nu poate fi adoptat prin Ordonanta de Guvern, pentru ca este vorba de o lege organica si, ca urmare, se va propune un proiect de lege in Parlament.

"Sper sa finalizam cat de curand proiectul, pentru ca Parlamentul e in vacanta, va reveni in septembrie si in procedura de urgenta cerem sa se discute in Parlament (…) Legea trebuie adoptata mai intai in Guvern. Proiectul este pe site-ul ministerului si sper sa fie finalizat cat de curand la nivelul Guvernului. Este un comitet interministerial care a cazut de acord de principiu. Va fi adoptat de Guvern in vara aceasta", a spus ministrul, care a precizat ca nu s-a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in acest sens.

Borbely a aratat ca, prin ANAF, se vor returna banii tuturor proprietarilor de masini care au achitat mai mult pentru taxa de poluare.
"Va fi o lista, fiecare va primi inapoi banii suplimentari pe care i-a platit", a spus ministrul.

Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege privind noua taxa auto si restituirea banilor trebuie aprobat atat de Guvern, cat si de Parlament.

Taxa de poluare prevazuta de legislatia romana, astfel cum a fost modificata inclusiv in decembrie 2009, este contrara dreptului Uniunii Europene, a decis, joi, Curtea de Justitie de la Luxemburg, care a respins totodata cererea Guvernului de limitare in timp a efectelor hotararii acestei instante.

Citeste si: Taxa auto ar putea fi inlocuita de o taxa generala de poluare
Taxa auto, extinsa si la masinile intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007
Guvernul nu renunta la taxa de primă înmatriculare. Borbely: e clar ca nu va fi desfiintata
 

spot_img

Ultimele știri