Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Bosch vrea sa „inverzeasca” parcul industrial de la Jucu

Producatorul german de componente auto Bosch, care a anuntat ca va semna in 17 februarie un contract cu Consiliul Judetean Cluj, pentru inchirierea terenului din parcul industrial Tetarom, intentioneaza sa amenajeze spatii verzi si chiar un parc in aceasta incinta.

„Compania Bosch este recunoscuta in ceea ce priveste grija fata de mediu si are in intentie ca, in parcul industrial Tetarom, comuna Jucu, sa amenajeze un parc, cat si alte spatii verzi”, a declarat, pentru Green Report, Victor Popa, purtator de cuvant al Consiliului Judetean Cluj.

Compania Bosch va construi la Jucu o unitate de productie pentru componente auto, dar si cladiri administrative, iar productia ar urma sa inceapa din a doua parte a acestui an, investitiile ce urmeaza a fi facute ridicandu-se la 77 de milioane de euro.

Oficialii Bosch s-au intalnit saptamana trecuta si cu reprezentantii Guvernului pentru a discuta despre acordarea unui ajutor de stat pentru aceasta investitie, iar Guvernul si-a aratat sustinerea pentru investitia germanilor de la Jucu.

Proiectul va fi sprijinit prin ajutor de stat care ar putea sa insemne scutiri de taxe si impozite, facilitati in cadrul importurilor si exporturilor si termene de gratie la imprumuturi.

Bosch isi va instala facilitatile de productie pe un spatiu de 215.000 de metri patrati, din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia.

"Compania Bosch estimeaza ca se vor crea, intr-o prima etapa, peste 300 de noi locuri de munca, iar numarul acestora ar putea creste pana la 2.000 de locuri de munca", potrivit lui Victor Popa.

Bosch activeaza si in domeniul energiilor regenerabile

De la celulele solare si modulele foarte eficiente pana la centralele solare la cheie cu componente armonizate, Bosch dezvolta, produce si distribuie produse fotovoltaice de calitate superioara in domeniul Solar Energy.

Pe langa tehnologia cu cristale, Bosch Solar Energy produce module solare cu pelicula subtire, pe baza tehnologiei micromorfe cu siliciu si a tehnologiei CIS.

Grupul Bosch este unul din liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii. In domeniile auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii, cei aproximativ 283 500 de angajati au generat in anul fiscal 2010 vanzari de 47.3 miliarde euro, potrivit bosch.com.ro

Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si aproximativ 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Aceasta dezvoltare la nivel global, productia si reteaua de vanzari reprezinta fundatia unei continue cresteri.

Bosch investeste mai mult de 3,8 miliarde euro in fiecare an in cercetare si dezvoltare, iar in ultimii ani a inregistrat 3.867 de patente in toata lumea. Compania a fost infiintata in Stuttgart in 1886 de catre Robert Bosch (1861-1942) sub numele “Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”.

Mihaela Pavnutescu

Foto: site Bosch

Citeste si:
 Premii de la Bosch, pentru cetatenii care au colectat DEEE-uri in Sectorul 4
Bosch a preluat pachetul majoritar la Aleo Solar
Grupul Bosch investeste in doua companii de energie regenerabila

 

spot_img

Ultimele știri