Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Braconieri in Bucuresti

Comisarii Garzii Nationale de Mediu si militarii din Jandarmeria Romana au demarat o serie de actiuni comune destinate combaterii braconajului piscicol in lacurile din zona Capitalei.

In perioada 13-14 august, echipele de control au identificat trei persoane care practicau braconajul piscicol in Lacul Morii.

Plase de un kilometru, abandonate

Cantitatea de aproximativ 12 kilograme de peste, gasita in plasele monofilament, a fost eliberata in Lacul Morii, in momentul scoaterii setcilor din apa. Cu prilejul acestui control, au fost confiscate cinci setci monofilament si o barca. Din verificari a rezultat ca in Lacul Morii au fost abandonate setci monofilament in lungime totala de cel putin un kilometru.

Comisarii Garzii de Mediu au solicitat deschiderea a trei dosare penale pe numele celor trei braconieri.

Actiunile de combatere a pescuitului ilegal, in zona Bucurestiului, vor continua si in zilele urmatoare.

In domeniul braconajului piscicol, pe primul loc in lista infractiunilor se afla detinerea si utilizarea de plase monofilament, iar pe locul al doilea – detinerea si comercializarea de peste fara acte de provenienta. Ambele fapte sunt sanctionate cu amenda penala de pana la 10.000 de lei.

In Romania, cele mai multe infractiuni de braconaj piscicol se inregistreaza in judetul Tulcea si, in mod special, in Delta Dunarii.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Lacul Vacaresti, declarat arie protejata

500.000 de euro pentru libera circulatie a sturionilor pe Dunare

Delta Dunarii – paradisul braconierilor
 

spot_img

Ultimele știri