Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani

Caii salbatici din Delta Dunarii vor putea beneficia de protectie pentru cel putin 10 ani, potrivit unui protocol ce va fi incheiat intre organizatia Vier Pfoten si mai multe autoritati publice, printre care Directia Sanitar Veterinara si Directia Silvica din Tulcea. 

Potrivit lui Kuki Barbuceanu, coordonator de proiect in cadrul Vier Pfoten, atat guvernatorul Deltei Dunarii, cat si prefectul din Tulcea si-au dat acordul pentru proiectul de protejare a animalelor. 

Astfel, caii din Delta nu vor putea fi instrainati timp de cel putin 10 ani de la intrarea in vigoare a protocolului, care ar putea fi semnat in cursul saptamanii viitoare. 

„Documentul prevede, printre altele, microciparea cailor, identificarea proprietarilor, sterilizarea armasarilor nevalorosi genetic, implicarea comunitatii locale in ingrijirea lor si educarea oamenilor cu privire la beneficiile indirecte pe care caii le pot aduce localitatilor din Delta”, a declarat Kuki Barbuceanu.

De asemenea, Vier Pfoten face eforturi pentru a include caii din Delta in patrimoniul natural al Romaniei, conferindu-le statut de animale protejate prin lege. 

Foto: Vier Pfoten

Raluca Petrescu

Citeste si:

 

Inca un manz a murit la Urleasca. Mai multi cai au anemie infectioasa, care risca sa se raspandeasca

Cazul Letea: 54 de cai, transportati cu o masina de 38 de locuri; cinci fara acte, 20 fara microcip

Peste 10.000 de oameni sustin cauza cailor de la Letea

Boc a solicitat respectarea conditiilor privind bunastarea animalelor in cazul cailor din Letea

Caii salbatici de la Letea, subiectul unui documentar al televiziunii France 24

spot_img

Ultimele știri