Centrul de reciclare „EcoRampa” se va extinde in tara

Primul centru de colectare selectiva pe zece fluxuri diferite de deseuri, EcoRampa, va fi extins, anul acesta, in alte 4 orase din tara.

Momentan, EcoRampa este disponibila doar locuitorilor Capitalei, fiind situata pe soseaua Odai nr. 367, este alimentat exclusiv cu energie provenita de la doua panouri solare.

La EcoRampa pot fi aduse deseuri din hartie si carton, plastic, sticla alba, sticla colorata, metale feroase si neferoase, anvelope, deseuri electrice, becuri si lampi, baterii uzate si textile.

Proiectul EcoRampa a fost realizat de Asociatia Environ, in colaborare cu Primaria Sectorului 1 si Romprest si este unic la nivel national. In cadrul centrului de colectare a fost creat si un loc de joaca, cu ajutorul caruia Environ spera sa ii atraga pe bucurestenii care au copii.
Investitia in proiectul EcoRampa a fost privata, in valoare de aproximativ 150.000 de euro.

La sfarsitul anului trecut a fost modificata legea care reglementeaza deseurile electrice si electronice (DEEE). Astfel, autoritatile locale au obligatia de a infiinta cate un centru de colectare a DEEE-urilor in fiecare localitate, iar in orasele mai mari, cate un centru pentru fiecare 50.000 de locuitori.

Raluca Petrescu

Cititi si:

EcoRampa, primul centru de colectare pentru 10 tipuri de deseuri
 

spot_img

Ultimele știri