Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cutremur puternic in Turcia: Cladiri distruse si oameni prinsi sub daramaturi (VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 pe scara Richter s-a produs duminica in orasul Van din Turcia, a anuntat Serviciul American de Geologie USGS, citat de Reuters. Seismul a avut loc la ora 10:41 GMT – 13:41 ora Romaniei, la o adancime de 94,5 kilometri. Orasul Van se afla in apropierea granitei cu Iranul.

45 de cladiri au fost distruse in urma seismului, a anuntat vicepremierul Turciei, iar peste 50 de persoane au fost ranite, dar cifrele sunt preliminare si vor creste cu siguranta.

"Foarte multe cladiri s-au prabusit, foarte multi oameni au murit, dar nu stim cifrele deocamdata. Asteptam ajutor, avem nevoie urgenta de ajutor", a declarat Zulfukar Arapoglu, primarul districtului Ercis, care a fost grav afectat de seism.

Echipele de salvare se lupta deja pentru salvarea victimelor prinse sub daramaturi in orasul Van. Printre cladirile care au cazut in urma seismului care a lovit acest oras se numara si una de sapte etaje, scrie Antena3.ro, care citeaza Agentia de stiri Anatolia.

USGS a precizat ca masuratorile preliminare indica o magnitudine a seismului de 7,3, in timp ce observatorul turc Kandilli sustine ca magnitudinea cutremurului a fost de 6,6, relateaza Reuters.

Epicentrul seismului a fost localizat in orasul Tabanlil, in estul provinciei Van, de la granita cu Iranul.

<!–Get Adobe Flash player<!–

Florin Tulbure
 

spot_img

Ultimele știri