Euro biciclistii vor trece prin Romania pe traseul Balkan Velo Trail

Biciclistii de cursa lunga vor avea ocazia sa descopere Romania pe un nou traseu ciclo turistic european.

Initiativa apartine Comisiei Europene care a lansat, in luna ianuarie 2011, un proiect regional de promovare a unei noi rute cicloturistice in cadrul retelei EuroVelo – Balkan Velo Trail – BVT 13. 

In tara noastra, proiectul va fi gestionat de asociatia CarpatBike, care a fost invitata ca partener din partea Romaniei, alaturi de ASWM – Bulgaria (Association of South-Western Municipalities), Municipalitatea Nevrokopi – Grecia, Business Information and Consulting Centre – Bulgaria, Centre for Development of South – East Planning Region si Centre for Development of East Planning Region din Macedonia. 

Europa, descoperita pe 2 roti

”Acest prim proiect, in care suntem si noi implicati, se desfasoara pe durata unui an pana in decembrie 2011, si este un proiect de promovare, constientizare si implicare a autoritatilor si a altor parti interesate in dezvoltarea acestei rute cuprinse in reteaua EuroVelo”, a spus Oana Soare, managing partner CarpatBike.

Primul eveniment de lansare a proiectului va avea loc va avea loc in data de 25 februarie la Bucuresti si, in paralel, in celelalte trei tari partenere: Grecia, Bulgaria si Macedonia.
 
Initiativa este strans legata de noua routa ICT (Iron Curtain Trail), un traseu cicloturistic de peste 7.000 de kilometri ce parcurge 20 de tari si combina cultura si istoria continentului european cu turismul sustenabil. 

Traseul este un proiect european realizat in 2005, la initiativa lui Michael Cramer, om politic german, fost membru al Parlamentului European.  

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri