Ford sustine ca Focus ECOnetic va fi mai economic decat un automobil hibrid

Ford sustine ca modelul Focus ECOnetic va fi mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil decat orice alt automobil compact care circula acum in Europa, inclusiv cele hibrid, si asta anul viitor, cand va intra in vanzare.

Modelul eco de la Ford ar trebui sa consume cam 3,5 litri la 100 de kilometri conform masuratorilor efectuate intr-un ciclu oficial european (European Fuel Economy Directive). Si emisiile CO2 ale lui Focus ECOnetic vor fi scazute, potrivit producatorului, de doar 95 grame/km.

Focus ECOnetic este propulsat de o noua versiune de 104 cai putere a motorului de 1,6 litri Ford Duratorq TDCi, optimizat pentru economia de combustibil si emisiile de CO2, relateaza Greencar.com. Si cutia de viteze manuala Durashift este una mai speciala, avand un design anume creat pentru a fi mai eficienta.

Pentru a ajunge la acest consum de combustibil, inginerii de la Ford au mai modificat aerodinamica masinii, sistemul de injectie, cel de racire, turbina, cauciucurile si multe altele. Sistemele Auto-Start-Stop si cel de recuperare a energiei la franare nu lipsesc noului Focus ECOnetic.

Pana la lansarea acestei versiuni in 2012, toata lumea asteapta cu interes noul Ford Focus electric, care ar trebui sa apara spre finalul acestui an. Hatchback-ul cu cinci usi are o autonomie de 160 de kilometri si dispune de o serie de sisteme interesante precum incarcarea la viteze ridicate si baterii racite sau incalzite cu lichid.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Greencar.com
 

spot_img

Ultimele știri