Fotografii senzationale de la ultima iesire in spatiu a astronautilor navetei Endeavour

NASA a facut publice fotografii panoramice remarcabile ale Statiei Spatiale Internationale, care marcheaza doua importante pietre de hotar in istoria zborurilor spatiale: ultima iesire in spatiu a astronautilor navetei Endeavour si completarea formala a segmentului american din Statia Spatiala Internationala, dupa 12 ani de constructie.

Iesirea in spatiu de ieri, a astronautilor Mike Fincke si Greg Chamitoff, este ultima din cele efectuate in ultimele trei decenii in cadrul programului Navetei Spatiale al NASA.

Imaginile surprind o mare parte a complexului spatial, inclusiv naveta Endeavour si cea ruseasca Soyuz. Iesirea in spatiu de sapte ore si 24 de minute a fost a patra si ultima a misiunii STS-134, ea incheind si asamblarea segmentului american al complexului orbital, relateaza Universetoday.com. In total, de la inceputul programului si pana acum, astronautii si cosmonautii au lucrat 1.000 de ore la Statia Spatiala Internationala.

“In acest moment, cand aproape am terminat treaba aici, vreau sa spun cateva cuvinte. Acesta este ultimul zbor al navetei Endeavour si este si ultima iesire in spatiu a membrilor navetei spatiale penru asamblarea statiei”, a declarat astronautul Gregory Chamitoff, pentru a marca evenimentul.

Imagini de la ultima lansare a navetei Endeavour

Foto: Universetoday.com

Florin Tulbure

Citeste si:

NASA anunta naveta spatiala a viitorului: Va efectua misiuni pe asteroizi si chiar pe Marte

Noi forme de relief care seamana cu chipuri umane, descoperite pe Marte (FOTO)

O bucata dintr-o cometa se dezintegreaza la impactul cu atmosfera Pamantului (VIDEO)

Imagini apocaliptice cu eruptia vulcanului islandez, surprinse din spatiu

spot_img

Ultimele știri