Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

GBI 2012: Siemens Romania si RBS Romania, campioni la "cladiri verzi"

Compania Siemens Romania si Banca Regala a Scotiei (RBS) Romania sunt detinatoarele locului I la categoria Starea cladirilor, in Topul GBI 2012.

Siemens a cucerit locul I in ramura de activitate industrie / productie, iar RBS Romania – in ramura servicii / comert.

“Este prima oara cand Siemens Romania participa la  GBI. Siemens ofera un portofoliu complet de solutii verzi pe piata din Romania, care asigura un management al energiei pentru toate domeniile”, a declarat Adriana Puscasu, manager Calitate si Mediu, Siemens Romania.

Aceasta a avut cuvinte de apreciere fata de intrebarile din chestionarul GBI, considerandu-l “foarte detaliat catre toate aspectele care au impact asupra mediului".

In opinia Adrianei Puscasu, piata de produse verzi din Romania este abia la inceput in comparatie cu cea din Europa Occidentala, unde reprezinta o piata matura.

“Am inceput insa sa inregistram o crestere spectaculoasa in zona eoliana, la produsele destinate unor beneficiari ca, de exemplu, GDF Suez”, a precizat, pentru Green Report, Adriana Puscasu.

Proiect global pentru reducerea emisiilor de CO2

La randul sau, Nicolae Marin, head of Property Services and Facility Management, RBS Romania, a explicat, pentru Green Report, ca Banca Regala a Scotiei este un “grup obisnuit cu proiectele verzi”. In acest context, "faptul ca a aparut Topul GBI 2012 ne-a determinat sa participam si noi la acest proiect”.

Nicolae Marin a explicat ca RBS urmareste un proiect global pentru reducerea emisiilor de CO2, precum si proiecte regionale pentru dezvoltarea energiilor alternative. In Romania, RBS nu a finantat inca proiecte verzi, o asemenea posibilitate nefiind insa exclusa.

In domeniul energiilor alternative, printre realizarile RBS din alte tari se numara sustinerea celui mai mare parc fotovoltaic din lume, denumit Renovalia Solar II. Obiectivul este situat in Spania, iar constructia a inceput in anul 2008.

GBI evalueaza responsabilitatile fata de mediu ale companiilor din Romania

Cele mai responsabile companii fata de mediu sunt premiate, in aceasta seara, in cadrul Galei Green Business Index (GBI). La gala participa reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, precum si ai autoritatilor publice.

GBI reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde.

GBI este un proiect realizat de asociatia de ecologie urbana Green Revolution, menit sa monitorizeze initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

Proiectul multianual Green Business Index (GBI) este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania, conform principiilor ISO 14001 si ISO 14031. GBI reprezinta un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc, precum si un instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Topul Green Business Index a fost realizat separat pe sapte domenii, precum si pe ansamblu, pentru fiecare dintre cele doua sectoare de activitate: industrie/productie si servicii/comert.

Concluziile Raportului Green Business Index 2012 vor putea fi consultate online, pe www.gbindex.ro.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

A inceput premierea laureatilor GBI 2012

 

spot_img

Ultimele știri