Imagini apocaliptice cu eruptia vulcanului islandez, surprinse din spatiu

Eruptia spectaculoasa a lui Grimsvotn, cel mai "furios" vulcan al Islandei, a tulburat circulatia aeriana in Germania si Scotia, dar a reusit in acelasi timp sa ofere poate cele mai spectaculoase imagini surprinse vreodata la un astfel de eveniment. Poate ca asa si-au inchipuit unele persoane ca va arata sfarsitul lumii, scrie Daily Mail, comentand pe marginea fotografiilor uimitoare surprinse din spatiu.

Mingi de foc uriase, alaturi de fulgere si cenusa vulcanica, au iesit din rarunchii incinsi ai vulcanului islandez, au strabatut norii si apoi au ajuns chiar in spatiu. Eruptia se aseamana mai degraba cu scenariul unei apocalipse produsa la Hollywood, si nu cu un cataclism real de pe Pamant.

Cenusa vulcanica din Islanda a ajuns aseara in Scotia si Irlanda, perturband traficul aerian (252 de zboruri au fost anulate). De asemenea, zborurile au fost afectate si in Norvegia, Danemarca, nordul Marii Britanii si Germaniei.

Autoritatea Aeriana Civila din marea Britanie sustine ca norul de cenusa este imprevizibil si isi schimba directia la fiecare ora. Eruptia vulcanului Grimsvotn a inceput sambata.

Foto: Daily Mail

Florin Tulbure

Citeste si:

Norul de cenusa ajunge maine chiar la nord de Romania, dar nu va afecta spatiul aerian (vezi HARTA)

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357