Investitiile in sectorul fotovoltaic se pot amortiza in 10 ani

Investitia intr-o centrala fotovoltaica poate fi amortizata intr-o perioada cuprinsa intre 9 si 11 ani , a declarat, miercuri, pentru Green Report, directorul de vanzari al Siemens Romania, Dan Cirstoc.

„Recuperarea investitiei intr-o centrala fotovoltaica, in conditiile actuale prin acordarea a 6 certificate verzi, se poate face intr-o perioada de sub 10 ani. In stuctura de cost a unei astfel de investitii aproximativ 70% o reprezinta panourile solare”, a spus Dan Cirstoc.

Incepand din acest an, Siemens Romania a intrat si pe piata echipamentelor si solutiilor pentru centrale fotovoltaice. Pe langa calitatea produselor furnizate compania vrea sa se pozitioneze pe aceasta noua piata si prin know-how-ul dobandit.

Odata cu intrarea in vigoare a normelor de aplicare pentru Legea 220, Siemens Romania va selecta unul sau doua proiecte pe care sa le dezvolte. Proiectele urmarite de Siemens in Romania sunt cele de peste 3 MW, care vor fi conectate al retea.

"Romania este bine luminata si trebuie sa se gaseasca in randul tarilor care exploateaza aceasta resursa regenerabila", a declarat Titi Paraschiv , director Siemens Romania

Foto: bestsolarpanelsforsale.org

Cosmin Zaharia

Citeste:

Investitie de 14 milioane euro intr-o centrala fotovoltaica, in judetul Botosani

Cel mai mare parc solar din Germania se intinde pe 152 de hectare

Panouri solare pentru “Satul copiilor” din Bucuresti

Grecia vrea sa atraga investitii de pana la 20 miliarde euro in energia solara

spot_img

Ultimele știri