Lafarge a implementat pana in prezent 75% din planul de investitii de 90 de milioane euro

Compania Lafarge a implementat pana in acest moment 75% din planul de investitii care se ridica la 90 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei. 

”Investitiile in protectia mediului reprezinta un segment important din investitiile totale. In anul 2006 am demarat un plan ambitios de investitii de 90 milioane euro. In prezent suntem la 75% din implementare aacestuia, dar separat de cresterea capacitatilor de livrare, ambalare si sacuire exista un plan bine conturat de minimizare a impactului asupra mediului, cu o componenta foarte puternica legata de managementul deseurilor si de incinerarea deseurilor nereciclate in cuptorul de ciment”, a declarat pentru Green Report directorul de comunicare Lafarge, Camelia Savoiu. 

Potrivit acesteia, pentru anul 2011 investitiile privind protectia mediului vizeaza pe de-o parte elemente calitative, interne, privind instruirea angajatilor in spiritul respectarii tehnologiilor cu impact minim asupra mediului si pe de alta parte investitiile legate de stocarea, colectarea si pregatirea deseurilor pentru coincinerare.

”Alte elemente care tin de pregatirea iunvestitiilor viitoare din 2012-2013 urmeaza un plan si o planificare riguroasa. Cea mai importanta investitie vizeaza montarea filtrului de la Medgidia. Acesta este un obiectiv pe care ni l-am asumat in momentul negocierilor Romaniei de aderare la UE”, a mai spus Camelia Savoiu. 

Compania Lafarge Ciment a fost una dintre companiile premiate astazi in cadrul Galei Green Business Index. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Green Revolution, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si a avut loc in parcul Herastrau.

Foto: businessweek.com

Cosmin Zaharia

Cititi si:

GBI 2011: Grup Servicii Petroliere si Osram Romania au fost desemnate cele mai ”verzi” companii din Romania

GBI 2011: Majoritatea companiilor au surse proprii de alimentare cu caldura

GBI 2011: 46% dintre companii respecta in totalitate Strategia de Dezvoltare Sustenabila

spot_img

Ultimele știri