Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Laszlo Borbely: Legea care inaspreste sactiunile pentru furturile din padure a fost finalizata

Proiectul de lege care introduce o inasprire a sanctiunilor pentru furturi din paduri a fost finalizat si ar putea fi supus aprobarii Parlamentului pana la sfarsitul acestei luni, a declarat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, citat de Mediafax. 

El a calificat drept "arzatoare" problema furturilor din paduri, aratand ca, desi exista un protocol semnat cu Jandarmeria si s-au facut descinderi inopinate in judetele Harghita si Neamt si se continua astfel de controale, "e loc de mai bine". 

"Este pregatit un proiect de lege in minister prin care orice furt de lemn, chiar daca e sub cinci metri cubi, este de fapt o infractiune. Am vazut nu stiu cate procese-verbale si toate erau cu 4,99 sau 4,8 metri cubi de lemn, ca sa nu fie infractiune. Nu se poate asa ceva. (…) Proiectul e finalizat si speram sa-l inaintam Parlamentului in circa trei-patru saptamani”, a spus ministrul. 

1 hectar de padure in plus 

Aflat la o actiune de plantare de arbori in localitatea Sangeorgiu de Mures, Borbely a reiterat apelul catre populatie si autoritati publice, facut la mijlocul lunii martie, de a planta cat mai multi copaci.

”La 13.000 de localitati, daca fiecare localitate ar planta cate un hectar, am avea 13.000 de hectare de padure plantata in plus”, a precizat Borbely. In sprijinul acestui demers, angajatii Romsilva vor planta anul acesta cate un hectar in plus fata de norma.

Potrivit ministrului, anul trecut au fost alocate fonduri de 190 de milioane de lei pentru impaduriri, adica de sase ori mai mult decat in 2009. 

Anul acesta vor fi alocate 400 de milioane de lei pentru impaduriri, din care 100 de milioane reprezinta bugetul Romsilva. In paralel, in 2011 mai sunt disponibile fonduri de 229 de milioane de euro prin programul national de dezvoltare rurala (PNDR).

Cititi si:

Laszlo Borbely: 400 de milioane de lei pentru padurile din Romania, in 2011

Amenzi de peste 100.000 de lei intr-o razie impotriva defrisarilor ilegale

spot_img

Ultimele știri