Laszlo Borbely: Proiectul GBI si-a atins scopul

Editia 2011 a proiectului Green Business Index (GBI) a avut rezultate foarte bune, atingandu-si scopul prin atragerea unui numar mai mare de companii, a declarat astazi ministrul Mediului si Padurilor, in cadrul galei de premiere a celor mai verzi societati din Romania. 

“Anul trecut, impreuna cu Asociatia Green Revolution, am pornit proiectul Green Business Index menit sa identifice companiile care au inteles importanta investitiilor verzi in Romania. Proiectul a ajuns la a doua editie si, dupa cum arata si acest raport, rezultatele sunt foarte bune. Fata de anul 2010 cand s-au inscris 180 de companii, in aceasta editie s-au inscris 260. Astfel, acest proiect si-a atins scopul, si sunt convins ca anul viitor numarul participantilor va fi si mai mare, mai ales ca Green Business Index este deja un top de referinta in ceea ce priveste protectia mediului”, a declarat Laszlo Borbely in deschiderea galei de premiere.

Ministrul a premiat un numar de 6 companii, primele in “Top 10” al celor mai “verzi” firme din Romania si anume Grup Servicii Petroliere SA, Acvatot SRL si Ecosistem SRL pe sectorul Servicii si Comert si Osram Romania, Holcim SA si Kronospan Sebes SA pe sectorul Industrie si Productie.

Grup Servicii Petroliere si Osram Romania, castigatoare in 2011

Grup Servicii Petroliere si Osram Romania au fost desemnate cele mai responsabile companii fata de mediu din Romania, in cadrul Galei Green Business Index 2011. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Green Revolution, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si a avut loc astazi, in parcul Herastrau.

Cele doua companii castigatoare s-au situat pe primele locuri corespunzatoare celor doua sectoare de activitate in care societatile s-au putut inscrie la editia din acest an: : industrie/productie si servicii/comert.

,,Ne bucuram sa incheiem cu succes a doua editie a proiectului Green Business Index, unicul instrument gratuit de evaluare de mediu de la noi din tara. Pe scurt, GBI 2011 a adus mai multi participanti, o vizibilitate mai mare a proiectului si chiar o noua abordare. Versiunea 2011 a Green Business Index a adus plus valoare prin rafinarea evaluarii, facilitarea completarii si transparenta informatiei”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution

In cadrul evenimentului a fost lansat Raportul Green Business Index 2011, care contine o analiza business asupra managementului sustenabil existent in 2011 in Romania. Informatiile cuprinse in Raport au fost furnizate, procesate si centralizate de la cele 260 de companii romanesti inscrise in editia 2011 a topului ,,verde” Green Business Index, in perioada 15 martie – 29 aprilie 2011.

Raluca Petrescu

Cititi si:
 

GBI 2011: Grup Servicii Petroliere si Osram Romania au fost desemnate cele mai ”verzi” companii din Romania

spot_img

Ultimele știri