Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Macel in Turcia: Peste 217 morti si 1.090 de raniti

Cutremurul de magnitudine 7,2, potrivit Institutului american de Geofizică USGS, ce a lovit duminică provincia Van din estul Turciei, a făcut 217 morți și 1.090 de raniti, potrivit unui nou bilanț prezentat luni de ministrul turc de interne Idris Naim Sahin, potivit Agerpres.

O sută de persoane au murit în provincia Van, în apropiere de Iran, și 117 în districtul Ercis, a precizat ministrul.

Un precedent bilant anunța 138 de morti. USGS a masurat inițial magnitudinea seismului la 7,3 inainte de a o scadea la 7,2. USGS măsoară puterea unui seism pe scara magnitudinii de moment /Mw/. Acesta este cel mai puternic cutremur produs în Turcia după mai mulți ani.

"Cutremurul a fost puternic resimtit in orasul Van si localitatile invecinate si a provocat pierderi de vieti omenesti si pagube majore", a anuntat biroul premierului turc, fara a oferi inca un bilant cu privire la numarul victimelor.

"Multe cladiri s-au prabusit, multi oameni au murit, dar inca nu stim numarul acestora. Asteptam ajutor de urgenta, este foarte urgent", a declarat Zulfukar Arapoglu, primarul orasului Ercis, de asemenea lovit grav de cutremur.

"Avem nevoie urgenta de corturi si echipe de salvare. Nu dispunem de nicio ambulanta si avem un singur spital. Avem multi morti si raniti", a precizat primarul orasului Ercis.

Mihaela Pavnutescu
 

 

spot_img

Ultimele știri