Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Marmureanu: „Noul cutremur din Japonia nu va ridica probleme majore nici oamenilor, nici centralei de la Fukushima”

„Cutremurul puternic care s-a produs azi la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei, dupa cum a anuntat Agentia meteorologica japoneza, care a avertizat si cu privire la un tsunami de pana la doi metri inaltime, nu reprezinta un pericol major pentru locuitori si nici pentru centrala de la Fukushima”, a declarat pentru „Green Report” Gheorghe marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului.

Noul cutremur, a carui magnitudine a fost estimata la 7,4 de serviciile meteorologice japoneze, s-a produs joi la ora 23.23 (17.23, ora Romaniei), la o adancime de 40 de kilometri. Epicentrul sau a fost localizat in Oceanul Pacific, la 40 de kilometri de coasta prefecturii Miyagi.

Seismul a fost resimtit pana la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele si casele s-au clatinat cateva zeci de secunde. Televiziunea publica NHK a precizat ca cele doua centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.

Potrivit AFP, persoanele care locuiesc de-a lungul coastelor prefecturii Miyagi trebuie sa evacueze zona si sa mearga spre locuri mai inalte, in conditiile in care se preconizeaza valuri ce pot atinge doi metri inaltime.

citeste si Alerta de tsunami in Japonia, dupa cutremurul de 7,4 grade, a fost anulata

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri