Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

MMP a alocat pentru investitii, in primele sase luni, 570 milioane de lei

Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) a alocat, in primele sase luni din 2011,  pentru investitii, suma de 570 milioane de lei, peste jumatate din valoarea totala pe intreg anul, respectiv 1,05 miliarde de lei, potrivit ministrului Laszlo Borbely.

“Pentru prima data in ultimii 21 de ani, Guvernul a decis sa aloce mai multi bani pentru investitii, respectiv 63% din total. Bugetul de investitii pentru Ministerul Mediului este de 1,05 miliarde de lei din care 570 de milioane de lei au fost alocati pentru primul semestru al anului. Din acest total, in sase luni am reusit ca 97% din bani sa-i alocam, restul urmand sa fie alocat in semestrul al doilea, fiind vorba despre programe cu investitii straine care trebuie sa urmeze anumiti pasi”, a declarat Laszlo Borbely.

De asemenea, acesta a precizat ca in momentul de fata, Romania este la 133% in ceea ce priveste semnarea contractelor pe mediu fata de graficul impus de Uniunea Europeana, iar tintele pentru perioada ianuarie-iunie 2011 privind contractele de finantare au fost depasite cu 267,30%, de la circa 410 milioane de euro la aproape 1,1 miliarde de euro.

Din banii alocati investitiilor, Administratia Nationala Apele Romane a utilizat integral suma de 296,8 milioane de lei pentru investitii prioritare privind gospodarirea apelor si pentru investitii de interes national (diguri, colmatari), in timp ce Romsilva a cheltuit in totalitate cei 26,78 milioane de lei pentru impaduriri in terenuri degradate si pentru corectarea torentilor si reabilitari de drumuri forestiere.

Potrivit lui oficialului roman, Romania are o alocare de 5,6 miliarde de euro de la Bruxelles, prin intermediul POS Mediu, in timp ce numarul contractelor semnate sau aprobate la nivelul Uniunii este de 5,7 miliarde de euro.

Foto: theecologist.org

Cosmin Zaharia

Citeste: 

50 milioane lei alocati programului "Piste pentru biciclisti"

120 milioane euro pentru proiectul de extindere si reabilitarea a infrastructurii de apa din judetul Suceava

Taxa auto ar putea fi inlocuita de o taxa generala de poluare

Ministrul Borbely nu este multumit de absorbtia fondurilor europene  

spot_img

Ultimele știri