NASA anunta naveta spatiala a viitorului: Va efectua misiuni pe asteroizi si chiar pe Marte

NASA a anuntat ca lucreaza la un nou vehicul spatial, prin care va trimite astronauti in expeditii pe asteroizi si apoi chiar pe Marte. Naveta spatiala se numeste Multi-Purpose Crew Vehicle (MPCV) si se va inspira din proiectul Orion Crew Exploration Vehicle, parte a defunctului program Constellation.

"Ne dedicam explorarilor umane dincolo de orbita Pamantului si abia asteptam sa dezvoltam noua generatie de sisteme care ne va duce acolo", a anuntat administratorul NASA Charlie Bolden.

Naveta va transporta patru astronauti in misiuni de trei saptamani. Misiunile se vor incheia cu amerizari in Oceanul Pacific, langa coasta Californiei.

MPCV va avea un volum presurizat de 20 de metri cubi cu 9 metri cubi de spatiu locuibil, potrivit descrierilor oficiale, citate de publicatia The Daily Galaxy. MPCV va transporta astronautii dincolo de orbita joasa a Pamantului, insa ar putea fi utilizat si pentru misiuni de cargo si transporta echipaje catre Statia Spatiala Internationala.

Va fi lansat de o racheta puternica, NASA lucrand in prezent si la dezvoltarea acesteia. MPCV va putea efectua o serie de activitati in spatiu, precum andocarea la alte navete. De asemenea, potrivit oficialilor americani, astronautii vor putea iesi in spatiu.

Congresul american a cerut agentiei spatiale americane ca naveta sa fie gata pana in 2016, dar NASA a spus recent ca ar putea avea nevoie de ceva mai mult timp.

Foto: The Daily Galaxy & Interconnectionworld.com

Florin Tulbure

Citeste si:

Noi forme de relief care seamana cu chipuri umane, descoperite pe Marte (FOTO)

O bucata dintr-o cometa se dezintegreaza la impactul cu atmosfera Pamantului (VIDEO)

Imagini apocaliptice cu eruptia vulcanului islandez, surprinse din spatiu

spot_img

Ultimele știri