Obama si Clinton anunta un program pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor 

Presedintele Barack Obama, alaturi de fostul sef de stat american Bill Clinton, va anunta un program financiar de 4 miliarde de dolari pentru a creste eficienta energetica a cladirilor guvernamentale si din sectorul privat, incercand astfel sa faca economie de energie si sa creeze noi locuri de munca.

Propunerea va fi anuntata vineri de Obama si Clinton, si ea prevede o modernizare a cladirilor in urmatorii doi ani, pentru a creste performanta energetica cu 20% pana in 2020. Guvernul federal american va aloca 2 miliarde dolari in acest sens, iar restul va fi suportat de o coalitie de corporatii, sindicate, universitati si administratii locale.

Firmele care vor lucra la punerea in practica a proiectului vor fi platite din economiile de energie obtinute, fara a fi nevoie de bani in avans.

„Imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor din America este una dintre cele mai rapide, usoare si ieftine modalitati de a face economii financiare, reduce poluarea si a crea noi locuri de munca, si asta chiar acum”, a declarat Obama.

Programul, denumit Energy Savings Performance Contracts, exista inca din timpul administratiei Clinton, insa nu a fost pus in practica aproape deloc.

Foto: inhabitat.com

 

Florin Tulbure

Citeste si:
SUA, considerata tara care obstructioneaza lupta impotriva schimbarilor climatice, la summit-ul din Durban

Tarile lumii discuta despre schimbarile climatice, la summitul de la Durban

Vivienne Westwood a donat un milion de lire sterline pentru salvarea Pamantului

ONU: Pana in 2050 productia agricola trebuie sa creasca cu 70%

IEA avertizeaza: Planeta se indreapta catre schimbari climatice ireversibile in urmatorii cinci ani

 

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357