Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Braconajul continua sa rareasca rinocerii din Zimbabwe

Rinocerii din Zimbabwe dispar dramatic din cauza braconajului excesiv cauzat de cererile chinezilor pentru coarnele cornul animalelor, informeaza Guardian.

Aproximativ 120 de rinoceri au fost omorati din luna martie a anului trecut pentru satisfacerea pietei negre din China, a declarat Johnny Rodrigues, presedintele grupului Zimbabwe Conservation Task Force.

De anul trecut, colapsul economic si prabusirea legilor si ordinii au contribuit la cresterea rapida a ratei braconajului. “In ultimele 15 luni am pierdut 120 de rinoceri si continuam sa pierdem cate doi in fiecare luna”, a aratat Rodrigues.

Numarul exact al populatiei de rinoceri din Zimbabwe este inca dezbatut. “Salvati Rinocerii”, o organizatie britanica spune ca numarul total al animalelor este de 700 de exemplare, in timp ce Rodrigues spune ca populatia rinocerior are numai 400 de exemplare. Oricum, ambele organizatii sunt de parere ca aceasta este o situatie de criza.

Un corn de rinocer se vinde pe mii de dolari pe piata neagra. Pe langa medicina chinezeasca, cornul de rinocer este folosit si pentru confectionarea manerelor de pumnal in unele tari din orientul mijlociu.

Rodrigues se pregateste sa inmaneze un dosar premierului din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai, in speranta ca guvernul va lua masuri mai aspre pentru protejarea rinocerilor.

Foto: guardian.co.uk

spot_img

Ultimele știri