Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 10.000 de oameni sustin cauza cailor de la Letea

Peste 10.100 de oameni au devenit membrii unei cauze ce propune realizarea unei rezervatii pentru caii salbatici din Delta Dunarii.

Initiativa vizeaza crearea unui cadru legislativ care sa ofere o protectie reala cailor din Padurea Letea.

Propunerea este sustinuta de ”World Society for the Protection of Animals”, cel mai mare organism international ce coordoneaza activitati pentru protectia animalelor in peste 150 de tari. Organizatia se afla in dialog pentru problemele legate de bunastarea animalelor cu Organizatia Natiunilor Unite (ONU) si cu Consiliul Europei.

Odata cu elaborarea unei legi, sau completarea legislatiei existente pentru protectia cailor salbatici, chinurile animalelor ar putea lua sfarsit, iar abatorizarea lor pentru bani ar deveni istorie. De asemenea, masura ar putea deveni un exemplu si pentru alte categorii de animale aflate in pericol.

”Ceea ce s-a intimplat in Delta este doar o situatie mediatizata. Astfel de situatii se repeta in toata aceasta tara, cu ursii, cu ciinii, cu delfinii”, crede unul dintre sustinatorii cauzei.

Pentru a comunica mai usor, cei care s-au implicat in evenimet au creat si un blog, unde toti cei interesati pot ramane la curent cu evolutia cazului, masacrulcailordindelta.wordpress.com.

Fara carne de cal in Italia
In paralel, iubitorii de animale care au urmarit cazul cailor de la Letea au formulat 2 petitii destinate Ministerului Mediului si Padurilor. Una dintre ele solicita autoritatilor protejarea cailor salbatici de la Letea si a strans in 4 zile peste 1.400 de semnatari. Textul petitiei poate fi gasit aici

„Opriti hranirea Italiei cu carnea cailor nostri salbatici!” este numele unei alte petitii online, realizate in urma materialelor aparute in presa, conform carora caii salbatici din Delta Dunarii sunt torturati, schingiuiti, iar apoi trimisi in abatoare spre a deveni mancare pentru italieni.

Realizatorii documentului sustin ca printre rasele de cai din Delta Dunarii se numara si mustangul, o rasa pe cale de disparitie, apreciata pentru inteligenta si calitatile deosebite ale animalelor. Pana la aceasta ora, petitia a strans aproximativ 1.600 de semnaturi. Mai multe detalii gasiti aici

Raluca Petrescu

Cititi si:
 

Facebook si caii de la Letea: cea mai mare campanie de solidaritate romaneasca

Boc a solicitat respectarea conditiilor privind bunastarea animalelor in cazul cailor din Letea 

Caii salbatici de la Letea, subiectul unui documentar al televiziunii France 24 (Vezi Video)
 

spot_img

Ultimele știri