Peste 40.000 de romani si-au montat echipamente ecologice prin programul Casa Verde

Peste 40.000 de dosare au fost depuse, in ultimii doi ani, in cadrul programului Casa Verde, pentru instalarea sistemelor de incalzire bazate pe panouri solare, peleti si pompe de caldura.

“Este un program care prezinta foarte mare interes, lucru dovedit de cifre”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Programul Casa Verde este derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Conform Ghidului de finantare aprobat de ministrul Mediului, persoanele fizice inscrise in programul Casa Verde primesc pana la 6.000 de lei pentru a-si monta panouri solare sau instalatii de incalzire cu peleti, precum si pana la 8.000 de lei daca isi instaleaza pompe de caldura (pentru utilizarea energiei geotermale).

Programul Casa Verde sustine atat achizitia de echipamente noi, cat si inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Exista si o varianta a programului Casa Verde adresata persoanelor juridice – unitati administrativ – teritoriale, institutii publice si unitati de cult. Acestea primesc sprijin financiar pentru a pune in functiune sisteme de valorificare a energiei solare, eoliene, geotermale, hidro, precum si a biomasei si biogazului.

Mihai Diac

Foto: www.buderus.ro/

Citeste si:

Proiectele eoliene si hidro, campioane la energie verde

Orasul Calimanesti devine aproape suta la suta ecologic

Borbely: Programul "Casa Verde" se reia de la 1 iunie

spot_img

Ultimele știri