Poseta de lux, impodobita cu panouri solare

Firma daneza de design, Diffus, a scos pe piata o poseta cu panouri solare, in care poate fi alimentat telefonul mobil, proiect la care a participat si compania elvetiana de broderie, Forster Rohner et Alexandra Institute, scrie site-ul ubergizmo.com.

Poseta are „brodate” pe exterior 100 de panouri solare minuscule si poate genera energie solara, pe care o stocheaza intr-o baterie litiu-ion, ascunsa intr-unul dintre buzunare, de la care poate fi incarcat telefonul mobil.

In plus, cand deschideti poseta, fibrele optice optice, fixate intr-unul dintre buzunarele interioare, se activeaza si ilumineaza interiorul ingeniosului accesoriu, astfel incat nu mai este nevoie sa scotociti, pe intuneric, dupa chei sau tot felul de alte lucruri.

Aceasta inventie face parte din prima generatie de posete de lux, cu energie solara convertita in electricitatate, cu o eficacitate de 9%, insa urmatoarele modele vor fi mai performante, sustin creatorii, ele fiind capabile sa genereze energie dubla, adica 18%.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri