Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Primul automat de preluare a PET-urilor, lansat intr-un supermarket din Pitesti

Auchan Romania, in colaborare cu compania de reciclare Greentech si Ropeco Bucuresti, au dat azi startul unei actiuni de recuperare a PET-urilor prin amplasarea unui automat special intr-unul dintre magazinele din Pitesti ale lantului de supermarketuri.

De-acum incolo, clientii magazinului vor primi in schimbul unui PET un bon de cumparaturi in valoare de 0,06 lei. Astfel, la 20 PET-uri cu capacitatea de 2 litri, un client poate obtine aproximativ un leu.

In primele doua saptamani, langa aparat vor fi prezenti asistenti, care le vor oferi clientilor infomatiile necesare pentru utilizarea automatului.

”Este un proiect pilot. Este primul aparat instalat intr-un lant de magazine, iar Auchan a fost ales pentru ca avem o mai veche colaborare pentru colectarea selectiva a deseurilor. In scurt timp, respectiv in 3-6 luni, speram sa instalam si alte masini de recuperare si compactare a PET-urilor”, a declarat directorul Greentech, Cristinel Dobrota. Acesta a mai aratat ca cel mai bun loc pentru a returna ambalajul este locul de unde il cumperi pe cel nou, iar acest lucru nu inseamna doar economie de timp sau recompensa materiala, ci mai putina poluare.

Automatul este fabricat in Germania, costa intre 12 si 15.000 de euro, si are o capacitate de 500 de sticle, care sunt depozitate intr-un container golit manual de un angajat al magazinului. Sticlele care pot fi introduse in automat sunt cele cu capacitatea de 0,33 l pana la cele cu capacitatea de 3 litri. Clientii trebuie sa stie ca e absolut necesar ca sticla sa aiba eticheta cat mai bine pastrata, pentru ca automatul sa scaneze codul de bare.

Furnizorul echipamentului este Ropeco Bucuresti, unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente si tehnologii destinate gestiunii deseurilor reciclabile. ”In premiera pentru Romania, in parteneriat cu Auchan si Greentech, Ropeco Bucuresti a pus bazele colectarii automatizate a recipientilor din PET de la populatie”, a declarat directorul general al companiei, Cristian Christodorescu.

Scannerul automatului recunoaste astfel materialul din care e fabricata sticla si compania de la care provine recipientul.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri