Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Programul "Casa Verde" va fi relansat

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a anuntat astazi ca programul "Casa Verde" va fi repornit.

“Pentru programul Casa Verde, acum, in urma rectificarii bugetare, am gasit posibilitatea de a-l reporni, in sensul finantarii pana la nivelul a 20 de milioane de lei pentru proiectele care sunt depuse la Administratia Fondului pentru Mediu”, a declarat Rovana Plumb in cadrul unei conferinte pe tema energiei.

Potrivit Rovanei Plumb, pe langa programul "Casa Verde", la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor mai exista doua programe care vizeaza energiile regenerabile. Acestea sunt programul de crestere a productiei de energie din surse regenerabile si programul de instalare de sisteme de incalzire care utilizeaza energii regenerabile.

In aceste doua programe sunt inscrise 68 de proiecte cu o valoare de peste 1,2 miliarde de lei, respectiv 38 de proiecte cu o valoare de 40 de milioane de lei.

Criza financiara la Administratia Fondului pentru Mediu

Administratia Fondului pentru Mediu se confrunta cu o criza financiara, cauzata de scaderea nivelului veniturilor. Din acest motiv, o serie de programe care erau in mod traditional finantate din Fondul pentru Mediu au fost suspendate in anul 2012.

Unul dintre acestea este "Casa Verde". Acum o luna, Administratia Fondului pentru Mediu preciza, raspunzand la solicitarea Green Report, ca nu se cunoaste momentul in care va fi reluat Programul "Casa Verde".

“In prezent nu este stabilita o sesiune de depunere pentru Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizează energia regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire adresat persoanelor fizice. In momentul in care se va stabili data la care va demara sesiunea de depunere pentru acest program, informatia va fi publicata pe site-ul administratiei”, a explicat, pentru Green Report, Administratia Fondului pentru Mediu.

Cosmin Zaharia
Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Programul Rabla accepta masini vechi de cinci ani

Bugetul AFM, redus cu 60%

spot_img

Ultimele știri