Terra Madre aniverseaza 20 de ani de gastronomie bio

Reteaua comunitatilor gastronomice Terra Madre se pregateste de aniversarea a 20 de ani de existenta, printr-o serie de evenimente organizate in 150 de tari pe 10 decembrie.

Peste 2.000 de comunitati gastronomice din reteaua Terra Madre alaturi de cei 100.000 de membri ai comunitatii Slow Food vor aniversa 20 de ani de la semnarea Manifestului Slow Food, la Paris.

In Mexic, evenimentul va fi organizat in jurul unor ritualuri traditionale religioase, iar o rugaciune va fi citita pentru recolte bune. In Uganda, localnicii vor atrage atentia asupra gamei largi de fructe si legume ce erau consumate frecvent in trecut si care nu mai sunt disponibile. In Germania, producatorii agricoli vor protesta fata de organismele modificate genetic.

Miscarea Slow-Food a fost fondata in 1986 in Italia de fostul jurnalist italian Carlo Petrini, ca raspuns la ofensiva culturii fastfood si a agriculturii industrializate. Miscarea promoveaza produsele traditionale facute de mici comunitati locale. Slow-Food organizeaza la fiecare doi ani targul gastronomic Salone del Gusto, in paralel cu evenimentul Terra Madre, care reuneste reprezentanti ai micilor comunitati din 153 de tari.

Evenimentele organizate pe 10 decembrie vor incerca sa atraga atentia asupra importantei consumului de alimente produse local si al accesului la diversitatea alimentelor.

Foto: slowfoodoc.org

spot_img

Ultimele știri