Recolamp a colectat cu 35% mai multe surse de lumina arse, in S1

Asociatia Recolamp a colectat 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse in primele sase luni (S1) din 2011, cu 35% mai mult decât in perioada similara din 2010, a anuntat, miercuri, organizatia.

"Inregistram constant cresteri ale activitatii noastre. In medie, in primele 6 luni ale lui 2011, 9 institutii publice sau companii ne contacteaza zilnic la numarul de telefon gratuit 0800.888.666 pentru a solicita ridicarea de deseuri. In comparatie cu 2010, numarul de apeluri a crescut cu 55%. Aceste notificari din partea partenerilor nostri insumeaza peste o jumatate de tona de becuri si tuburi fluorescente arse pe care le preluam in fiecare zi si le reciclam. Lucram intens la imbunatatirea acestor cifre atât prin actiuni menite sa activeze locatiile care, din diverse motive, inca nu utilizeaza containerele pe care le-am pus la dispozitie, cât si prin extinderea sustinuta a numarului de companii si institutii publice si private pe care sa le dotam cu recipiente pentru becuri și tuburi fluorescente arse", a declarat director general Recolamp, Raul Pop.

Recolamp a continuat extinderea infrastucturii de colectare selectiva a deseurilor de becuri economice si tuburi fluorescente astfel ca, de la 5.500 de puncte dotate cu containere specializate la sfârsitul anului 2010, la finele lunii iunie 2011 aceasta infrastructura numara deja 6.400 de locatii.

Totusi, trebuie subliniat faptul ca, din totalul companiilor, platformelor industriale, spitalelor si tuturor celorlalte institutii care detin in prezent containere de la Asociatie, doar 26% au predat vreodata deseuri.

In cei patru ani de activitate, Asociatia Recolamp a infiintat si gestionat un sistem de management al deseurilor care a asigurat colectarea si reciclarea a peste 450 tone de surse de lumina arse.

Foto: beanos.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

spot_img

Ultimele știri