Renault Twizy, cea mai ieftina masina electrica, poate fi comandata online (VIDEO)

Masina de oras a viitorului a sosit. Se numeste Renault Twizy, iar compania franceza tocmai a prezentat la Salonul Auto de la Barcelona versiunea care va fi produsa in serie, si cel mai important, pretul sau – cel mai mic pentru o masina electrica de pana acum.

Astfel, pretul lui Twizy porneste de la 6,990 de euro, fara subventiile oferite de unele state. In afara pretului de achizitie, clientii vor trebui sa achite lunar o taxa de 45 de euro pentru inchirierea acumulatorului. Masina poate fi comandata deja online pe www.renault-ze.com, cu un avans de aproximativ 23 de euro, dar va fi livrata incepand cu luna septembrie a acestui an.

Twizy este oferit in doua niveluri de echipare – Urban si Technic, pretul versiunii de top Technic fiind de aproximativ 8.500 de euro.

Renault Twizzy dispune de spatiu pentru doua persoane asezate una in spatele celeilate, iar dimensiunile sale reduse (2.337 mm lungime, 1.191 mm latime, 1.461 mm inaltime) o fac ideala pentru oras. Spatiul pentru bagaje insumeaza 50 de litri, iar printre dotarile vehiculului se numara conectivitatea USB si Bluetooth, un sistem audio Parrot, plus senzori de parcare.

Vehiculul cantareste 450 de kilograme, poate fi propulsat de doua motoare, unul care dezvolta doar 7 cai putere si altul de 17 cai putere. Durata de incarcare a acumulatorilor este de 3,5 ore, alimentarea cu energie putand fi facuta de la o priza obisnuita. Autonomia lui Twizzy in ciclul standard urban ajunge pana la 100 de kilometri. Iar viteza maxima, intre 45 si 80 km/h, in functie de motorizarea aleasa.

Renault Twizy testat de Autocar.co.uk:

Foto: Renault

Florin Tulbure

Citeste si:

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

3.700 euro, in loc de 5.300 euro, pentru cumparatorii de masini electrice prin programul ”Rabla”

Dezvoltarea infrastructurii masinilor electrice, in mana autoritatilor locale

spot_img

Ultimele știri