In Romania vor circula un milion de masini electrice peste 15 ani, estimeaza Schneider Electric

In urmatorii 10-15 ani vor fi de doua ori mai multe autovehicule in Romania, iar dintre acestea, un milion vor fi electrice, relateaza Mediafax, care citeaza Schneider Electric Romania, o companie interesata sa participe la dezvoltarea infrastructurii necesare masinilor electrice.

"Intr-un interval de 10-15 ani in Romania vor circula un milion de masini electrice", a declarat azi Saulo Spaolanse, presedintele Schneider Electric Romania, in cadrul unei conferinte de presa.

Anul trecut parcul auto din Romania a crescut cu 1,8%, ajungand la peste 5,42 milioane de vehicule, din care 4,3 milioane sunt autoturisme, conform datelor Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Majoritatea vehiculelor, aproape 60%, folosesc motorizari pe benzina.

Renault Romania a anuntat la inceputul acestei luni ca a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens pentru dezvoltarea in parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice in Romania. Acordurile au fost semnate in cadrul "Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii", initiat de Renault Romania.

Conform parteneriatului, compania de stat Electrica va livra electricitatea necesara alimentarii masinilor, iar Renault alaturi de compania de utilitati va avea cele mai mari investitii necesare derularii proiectului.

Schneider Electric Romania, subsidiara a companiei franceze cu acelasi nume, este specializata in distributie electrica si automatizari industriale, insa are activitati si pe segmentele de automatizari pentru cladiri, sisteme integrate de control pentru sectorul rezidential (prize, intrerupatoare, retele electrice) si alimentare cu energie la tensiuni medii si joase (panouri electrice de control si distributie).

Foto: Cleanfleetreport.com

spot_img

Ultimele știri