Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Scapam de ninsori

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

Astazi, pana la ora 14.00, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a instituit cod portocaliu de ninsori si vant, avertizarea intrand in vigoare din cursul noptii trecute, de la ora 2.00.

Dar, dupa ora 14.00, minsorile vor inceta.

Specialistii ANM spun ca varful de ninsori a trecut, cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, si ca  nu va mai ninge decat, maine, in nordul tarii, dar slab, iar, in zonele in care inca este instituit cod portocaliu sau galben abia va mai fulgui. Fenomenul care va predomina insa in perioada urmatoare va fi ceata, mai ales in zonele in care s-a asternut zapada.

Duminica, 0 grade, la pranz, in Capitala

"Ninsoarea va inceta in cateva ore, va mai ninge maine, in nordul tarii, dar nu abundent si este posibil chiar sa nu fie instituit cod galben de ninsoare in aceasta regiune. La noapte insa va fi ger, minus 20 de grade in Moldova, iar la Bucuresti vor fi minus 14 grade. Insa, incepand de joi vremea se va incalzi usor, iar duminica putem spune ca vom avea chiar zero grade, la pranz, in Capitala", a declarat pentru Green Report, Viorica Dima, meteorolog de serviciu ANM.

Chiar daca in unele zone temperaturile vor atinge in cursul zilei zero grade, acest lucru nu inseamna ca vremea se incalzeste brusc si ca va exista risc de inundatii.

"Temperaturile vor creste cu 2 sau 3 grade, insa noaptea vor fi de minus 8-9 grade. Zapada nu se va topi decat la sol, foarte putin, atat cat sa se formeze polei. Nu exista, deocamdata, risc de inundatii, avand in vedere temperaturile scazute din cursul noptii. Zapada se va topi treptat. Faptul ca a nins atat de mult nu presupune ca troienele se vor topi brusc. In 1954, an recunoscut pentru ninsorile deosebit de abundente, nu au fost inundatii", a mai spus Viorica Dima.

Cod portocaliu si galben de ninsori, pana astazi, la ora 14.00

Pana astazi la oea 14.00, va ninge abundent in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60 – 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 de centimetri. Sunt afectate de ninsori Capitala si 13 judete, printre care se numara Vrancea, Arges sau Ilfov.

In acelasi interval, in este instituit cod galben de ninsori in judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea, unde  va stratul de zapada, nou depus, va depasi local 15 centimetri. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 – 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

Foto: cp24.com

Mihaela Pavnutescu

 

 

spot_img

Ultimele știri