Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Soferul cisternei cu stiren risca 5 ani de inchisoare pentru poluarea mediului

Soferul cisternei cu stiren, care s-a rasturnat in noaptea de duminica spre luni in orasul Debelet, in nordul Bulgariei a fost retinut pentru 24 de ore, potrivit Novinie.com, citat de Mediafax. Conform Codului Penal bulgaresc, acesta risca cinci ani de inchisoare pentru de poluarea prin imprudenta a mediului, care a devenit toxic pentru oameni, animale si plante.

Conducatorul autovehicului a fost identificat ca fiind Yumer Var, cetatean turc in varsta de 45 de ani.

Primarul din Debelet, Dimitar Dimitrov, a comunicat ca nu mai exista niciun pericol, concentratia de substante chimice in aer revenind la niveluri normale. Intre 2.200 si 2.300 de persoane persoane au fost evacuate, luni dimineata, in orasul Debelet din nordul Bulgariei, dupa un accident in care a fost implicata o cisterna inmatriculata in Turcia, care se indrepta catre Romania si transporta substante chimice.

Locuitorii, transportati cu autobuze, ambulante si autovehicule proprietate privata, au fost gazduiti la Veliko Tarnovo si intr-un sat aflat in apropiere.

Directorul filialei locale a pompierilor, Nikolai Nikolov, a anuntat ca operatiunea de golire a cisternei a inceput. Pompierii au imprastiat o spuma speciala in timpul operatiunii, pentru a elimina riscul unei explozii cauzate de temperaturile ridicate.

Cisterna, care venea dinspre Kaliferevo si se indrepta catre Veliko Tarnovo, s-a rasturnat in cursul noptii in apropiere de Debelet, potrivit cotidianului Dnvenik, citat de site-ul Novinite.com. Primii evacuati au fost 51 de copii, aflati intr-o gradinita din apropierea locului unde s-a produs accidentul si unde au fost inregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive.

Cisterna transporta stiren, considerat substanta chimica periculoasa in cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar si in caz de ingestie sau inhalare.
Conform Focus News, o parte din incarcatura s-a scurs in raul din apropiere si este transportata in aval, catre zona unui cartier rezidential din Veliko Tarnovo.

Foto: stirilemele-cs.blogspot.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Update: Cisterna cu stiren, rasturnata in Bulgaria, se-ndrepta din Turcia spre Romania

Aerul din Bulgaria, cel mai poluat din UE, potrivit unui raport

Bulgarii construiesc o noua centrala de cogenerare

Toshiba construieste un parc fotovoltaic in Bulgaria

spot_img

Ultimele știri