Sorin Oprescu: I’Velo e dovada ca bucurestenii isi doresc ca bicicleta sa devina un mijloc de transport

Proiectul I’Velo este dovada ca bucurestenii isi doresc sa foloseasca tot mai mult bicicletele ca mijloc de transport in orasul lor, a spus primarul general Sorin Oprescu astazi, la lansarea centrelor I’Velo din Herastrau.

El a promis celor prezenti la eveniment si organizatorilor ca se vor bucura in curand de piste noi si ca proiectele destinate dezvoltarii infrastructurii pentru biciclete au „partea lor, pusa deoparte” in buget. 

„Asociatia Green Revolution mi-a aratat ca se poate, cetatenii mi-au aratat ca isi doresc, si sunt convins ca bicicleta poate deveni un mijloc de transport pentru bucuresteni”, a declarat Oprescu. 

Potrivit acestuia, una dintre prioritatile primariei va fi in urmatoarea perioada reabilitarea pistelor degradate, dar si amenajarea unor piste noi

Pistele raman pe trotuar

Biciclistii din Bucuresti vor fi nevoiti sa ramana deocamdata pe trotuare. Potrivit primarului Sorin Oprescu viitoarele piste din Capitala vor fi amenajate tot pe trotuare. 
Oprescu a explicat ca se teme sa-i lase pe biciclisti pe carosabil, in conditiile in care nu exista inca disciplina in trafic, iar in Bucuresti este nevoie nu numai de infrastructura, ci si de o cultura a bicicletei.

Pornind de la ideea proiectului I’Velo, autoritatile intentioneaza ca anul acesta sa ofere cat mai multor functionari publici posibilitatea de a veni la serviciu pe bicicleta. 

„Suntem in plin proiect <<Capitala creste verde>>. Daca nu ar fi existat Asociatia Green Revolution ar fi trebuit sa o inventam. 200 si ceva de mii de utilizari ale bicicletelor I’Velo m-au facut sa vin si eu cu un numar, modest deocamdata, de biciclete pentru cateva dintre institutiile de stat si ma bucur sa vad ca au inceput sa le foloseasca”, a declarat primarul general Sorin Oprescu. 

Cititi si: Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: "Nu mi-e rusine sa merg pe bicicleta, chiar daca sunt imbracat la costum"

Raluca Fiser, Green Revolution: "Ne propunem dublarea numarului de utilizatori pentru bicicletele I’Velo, in 2011"

Raluca Petrescu

 

spot_img

Ultimele știri