Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: "Nu mi-e rusine sa merg pe bicicleta, chiar daca sunt imbracat la costum"

Orice persoana care nu are bicicleta sau careia ii este greu sa vina cu ea in parc poate sa cunoasca bucuria si frumusetea mersului pe bicicleta la centrele I’Velo, a declarat astazi Steven van Groningen, presedintele Raiffeissen Bank, cu ocazia redeschiderii pe anul 2011 a primelor centre de bike-sharing din Bucuresti. 

"Sunt foarte bucuros si mandru de acest proiect. Cu totii ne dam seama ca nu putem continua in Bucuresti cu modalitatile de transport actuale, pentru ca nu vor fi niciodata suficiente locuri de parcare", a subliniat acesta.

Steven van Groningen a explicat celor prezenti la inaugurare ca mersul pe bicicleta este o alternativa reala pentru el si nu ii e rusine sa mearga cu bicicleta chiar daca e imbracat la costum.

"Raiffeisen Bank este prezenta in toate orasele din Romania si este logic sa avem o contributie la mediul din care facem parte. Daca ar exista si infrastructura necesara, sunt convins ca ar fi si mai multi biciclisti si astfel am avea un Bucuresti mai curat", a mai spus acesta.

Primul centru de bike sharing din reteaua I’Velo a fost redeschis astazi, de la ora 11.00, in cadrul unui eveniment ce a avut loc in parcul Herastrau, zona Pescarus.

Imediat dupa deschiderea centrului, Asociatia Green Revolution a organizat un tur cu 30 de biciclete I”Velo pe traseul Arcul de Triumf, bulevardul Kiseleff, bulevardul C-tin Prezan si Parcul Herastrau. Printre cei care au testat primii bicicletele I’Velo s-au numarat deputatul PSD Carmen Moldovan, eurodeputatul Daciana Sarbu, vedeta de televiziune Cabral si logodnica acestuia, Andreea Patrascu.
 

I’Velo, primul proiect national de bike-sharing

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

Cele patru centre I’Velo din Bucuresti sunt localizate astfel: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona terasei Baraka), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc inspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc dinspre gura de metrou).

Prin intermediul I’Velo, in 2010 bucurestenii au avut la dispozitie 475 de biciclete cu care s-au putut plimba gratuit.

Romanii din restul tarii au avut la dispozitie 550 de biciclete (in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, cate 150 de biciclete in fiecare municipiu, iar in Targu Mures – 100 de biciclete).

In 2010, bicicletele au fost inchiriate de peste 200.000 de ori, timp de peste 400.000 de ore. Odata cu deschiderea centrelor I’Velo au fost create 70 de noi locuri de munca.

Raluca Petrescu

 

spot_img

Ultimele știri