Studiu: Viata pe Pamant, in urma cu miliarde de ani, a fost mult mai fierbinte si mai acida decat se credea

Viata pe Pamant a fost mult mai fierbinte in urma cu miliarde de ani. Informatia a aparut in urma unui nou studiu al unui grup de enzime stravechi adaptate la schimbarile majore ale temperaturii si aciditatii oceanului in ultimii patru miliarde de ani, relateaza Science Daily.

Studiul a scos la iveala faptul ca un grup de enzime stravechi, denumite thioredoxin, erau stabile chimic la temperaturi de pana la 32 de grade Celsius, valori mult mai ridicate fata de cele suportate de suratele lor din prezent. Enzimele, cu varsta de cateva miliarde de ani, au prezentat si o hiperactivitate la niveluri scazute de PH, ceea ce indica o aciditate ridicata.

„Acest studiu arata ca un grup de proteine traia intr-un mediu fierbinte si acid la inceputurile vietii pe Pamant, ceea ce sustine ipoteza ca mediul s-a racit progresiv si a devenit mai alcalin in perioada cuprinsa intre patru miliarde de ani si pana acum 500 de milioane de ani”, a declarat profesorul Eric Gaucher, de la departamentul de biologie al Institutului de Tehnologie din Georgia.

Studiul a fost condus de o echipa internationala de cercetatori de la Georgia Tech, Universitatea Columbia si Universitatea de Granada din Spania.

Foto: abcam.com

spot_img

Ultimele știri