Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Taxa auto, achitata de cumparatorul nu de vanzatorul unei masini inmatriculate inainte de ianuarie 2007

Ministerul Mediului si Padurilor a anuntat ca una dintre declaratiile ministrului Laszlo Borbely, referitoare la taxa auto, a fost preluata si interpretata gresit de presa. Astfel, nu vanzatorul unei masini cumparate inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa achite taxa auto ci cumparatorul acesteia, dar numai in cazul in care nu a fost achitata pana atunci.

"Referitor la declaratia ministrului Mediului si Padurilor care a aparut in presa privind faptul ca taxa de prima inmatriculare ar putea fi platita <<la toate masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu s-a facut acest lucru, plata urmand a se face de catre vanzatorul autovehiculului>>, precizam ca aceasta declaratie a fost preluata si interpretata eronat", se arata in comunicatul ministerului.

"Raspunzand unei intrebari, ministrul Mediului si Padurilor a declarat ca taxa se plateste si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, in momentul in care acestea sunt vandute. Precizam ca taxa auto trebuie platita de catre cumparator, asa cum prevede OUG50/2008, modificata in decembrie 2010", a explicat Departamentul de Comunicare al ministerului Mediului si Padurilor.

Liderii coaliției au discutat inca de luni, si s-au declarat de acord cu introducerea taxei auto si pentru masinile intrate in tara inainte de intrarea în vigoare a acesteia. Executivul va decide acum si cu cat se va reduce taxa, iar masura de reducere se va aplica in cazul tuturor masinilor, pentru a evita o noua discriminare, potrivit ministrului Borbely.

Foto: inpascani.ro

spot_img

Ultimele știri